ПИТА ОД ТИКВИЦА: Једноставан и укусан рецепт за сваку прилику

Новости онлине

15. 04. 2025. у 14:30

Пита са тиквицама се лако прави и врло је сочна, идеална за било који оброк.

ПИТА ОД ТИКВИЦА: Једноставан и укусан рецепт за сваку прилику

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 700 г тиквица, исецканих
  • 1/2 кашичице соли
  • 4 јајета, лагано умућена
  • 240 г брашна
  • 1 прашак за пециво
  • 120 г ситно сецканог лука
  • 120 г путера, растопљеног
  • 120 г исецканог качкаваља
  • 120 г ренданог пармезана
  • 1 кашичица сецканог свежег рузмарина
  • 1 кашичица сецканог першуна
  • 1/2 кашичице млевеног црног бибера

Припрема:

Како бисте направили ову питу, прво ставите исецкане тиквице у посуду и поспите их са 1/2 кашичице соли, па оставите да одстоје 15 минута. Пребаците у чисту кухињску крпу и исцедите вишак течности у судоперу. Загрејте рерну на 175 степени Ц.

Подмажите округлу тепсију за питу. У великој чинији помешајте тиквице, јаја, брашно, прашак за пециво, лук, растопљени путер, качкаваљ, пармезан, рузмарин, першун и бибер, па добро промешајте.

Распоредите смесу у припремљену тепсију. Пеците у загрејаној рерни док не порумени и нож убачен у средину не буде чист, око 45 минута.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЛИГА ШАМПИОНА: Тријумфи Астон Виле и Дортмунда, али ПСЖ и Барселона иду у полуфинале најелитнијег европског такмичења