ВИШЕ НИКАД НЕЋЕТЕ ИЋИ У ПЕКАРУ: Три лака и брза доручка која можете понети на посао
ДОРУЧАК је оброк који је веома важан, али када смо ујутру у гужви и журимо, најтеже га је спремити.
Да не бисте опет посегнули за не баш здравим решењем и отишли до пекаре, ево предлога за три оброка који се брзо и лако спремају.
1) Тестенине са поврћем и сиром
Оброк спремите вече раније.
Потребно је:
Тестенина
тиквице
парадајз
паприка
маслине
сир
Припрема:
Макароне обарите, оперите и оставите са стране да се оцеде. У тигању продинстајте на мало уља рендане тиквице. Тиквицу додајте у макароне, исецкајте парадајз и паприку и све измешајте. Додајте сир и маслине, спакујте у чинију и понесите ујутру на посао.
2. Омлет од спанаћа и батата
Потребно:
1 батат
3 комада јаја
со и бибер
мало уља
мало спанаћа
Припрема:
На уљу продинстајте изрендан батат, па му додајте опран спанаћ. Када поврће смањи волумен, прелијте то све јајима, запеците и пребаците у чинију, а можете и у тортиљу. Понесите на посао укусан и здрав оброк.
3. Палента
Потребно је:
Со и вода
Палента
Мало сира и сланинице
Припрема:
У сланој води закувајте паленту. Када се прохлади пребаците је у чинију, поспите са мало сира и ситно сецканом сланиницом.
БОНУС ВИДЕО - Рецепт за уштипке од спелте: Готови су за један минут
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)
МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.
12. 12. 2024. у 13:43
ОВОГ ДАТУМА ТЕМПЕРАТУРА ПАДА НА МИНУС 15: Детаљна временска прогноза до краја децембра
МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић најавио је да нас након краткотрајне стабилизације времена у другој половини децембра очекује јаче захлађење тачно 21. и 22. децембра.
12. 12. 2024. у 13:58
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (0)