КОЈА ЈЕ РАЗЛИКА ИЗМЕШУ АЈВАРА И ПИНЂУРА? Један је гушћи а за други се паприке сецкају а не мељу
ОСНОВНИ састојак им је исти али разлике постоје, прочитајте и сазнајте које су.

Фото Shutterstock
Зимница без њих не може да прође, а ван тога су одличан прилог јелима, додају на укусу.
Основа им је иста али их разликују остали састојци и прављење
Основни састојак и ајвара и пинђура су печене паприке.

Фото Shutterstock
Ајвар се прави од црвене печене паприке, уља, соли и сирћета, док се лети додаје и плави патлижан.
Код ајвара се паприке мељу и има јачи укус од пинђура.
По текстури је гушћи.
* * * * * * * *
Пинђур се прави са парадајзом који му даје блажи укус, у односу на ајвар.
Паприке код припреме пинђура се сецкају а текстура му је ређа.
Оба можете да мажете на хлеб или користите као прилог.

Фото Shutterstock
(Trpeza)
Препоручујемо

ШОК ОТКРИЋЕ, ЕВО КО ВОДИ ОБОЈЕНУ РЕВОЛУЦИЈУ У СРБИЈИ! Вучићевић разоткрио блокадерско-криминалну хоботницу, у све умешан ректор Ђокић!
ГЛАВНИ уредник Информер ТВ Драган Ј. Вучићевић открио је шокантне податке о медијско-политичкој, блокадерској криминалној хоботници која се крије иза покушаја изазивања грађанског рата у Србији.
20. 07. 2025. у 15:05

ШОК ПРИЗОР НА ЕВЗОНИЈУ: Човек стигао на границу у ово време, нема живе душе! Ево када да кренете пут Грчке
ЛЕТЊИ одмор за многе грађане Србије и региона започиње у бескрајном реду на граничном прелазу Евзони, на улазу из Северне Македоније у Грчку.
20. 07. 2025. у 11:15

Научници ајкулама спустили мртву краву на 1.629 метара дубине - нису могли да верују шта су рибе урадиле (ВИДЕО)
"ТО ПОКАЗУЈЕ стратегију преживљавања код врста које се не хране усамљено."
14. 07. 2025. у 13:06
Коментари (0)