КОЈА ЈЕ РАЗЛИКА ИЗМЕШУ АЈВАРА И ПИНЂУРА? Један је гушћи а за други се паприке сецкају а не мељу

Novosti online

23. 03. 2024. у 15:00

ОСНОВНИ састојак им је исти али разлике постоје, прочитајте и сазнајте које су.

КОЈА ЈЕ РАЗЛИКА ИЗМЕШУ АЈВАРА И ПИНЂУРА? Један је гушћи а за други се паприке сецкају а не мељу

Фото Shutterstock

Зимница без њих не може да прође, а ван тога су одличан прилог јелима, додају на укусу.

Основа им је иста али их разликују остали састојци и прављење

Основни састојак и ајвара и пинђура су печене паприке.

Фото Shutterstock

Ајвар се прави од црвене печене паприке, уља, соли и сирћета, док се лети додаје и плави патлижан.

Код ајвара се паприке мељу и има јачи укус од пинђура.

По текстури је гушћи.

* * * * * * * *

Пинђур се прави са парадајзом који му даје блажи укус, у односу на ајвар.

Паприке код припреме пинђура се сецкају а текстура му је ређа.

Оба можете да мажете на хлеб или користите као прилог.

Фото Shutterstock

(Trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЦРНА ГОРА И БОСНА У НЕВЕРИЦИ: Њихови репрезентативци Иванић и Крунић певали српску химну Боже правде! (ВИДЕО)