ЏЕМ ОД КАЈСИЈА СА ЉУТИМ ПАПРИКАМА: Нова комбинација слатко љутог укуса

Новости онлине

29. 06. 2024. у 13:00

Право је време када домаћице спремају разне џемове, слатка и сокове, па често и експериментишу са рецептима. Онда ће им се допасти и рецепт за џем од кајсија са љутим паприкама који доноси неки нови укус.

ЏЕМ ОД КАЈСИЈА СА ЉУТИМ ПАПРИКАМА: Нова комбинација слатко љутог укуса

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 10-12 кајсија
  • 1 кг шећера
  • сок од једног лимуна
  • 3 љуте паприке

Припрема:

Пре свега припремите и стерилишите тегле и поклопце у које ћете сипати џем.

Кајсије оперите, пресеците их и извадите коштицу из њих, па исеците на мање комаде како би се брже скувале. Ставите кајсије у шерпу и једну шољу воде и шећером, мало промешајте и оставите да се кува на лаганој температури све док не омекшају и не пусте сок.

Потом склоните шерпу са рингле и уз помоћ блендера разбијте комаде воћа. Пажљиво ово урадите пошто је смеса врућа и лако би могло да се деси да се испрскате. Потом вратите шерпу на ринглу и поново кувајте све до кључања. Када смеса прокључа, убаците сецкане љуте паприке и промешајте све док се не сједини.

Када џем буде готов, оставите на кратко да се прохлади па онда сипајте у спремне тегле, али немојте пунити до врха. Затворите поклопцем и оставите да се охлади па га складиштите на хладном и тамном место.

(ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕХАБИЈЕ МИ ОТЕЛЕ СИНА, САД НЕКА ГА И САХРАНЕ!: Новости у кући Милоша Жујовића са оцем Зораном, откривени детаљи из живота терористе

"ВЕХАБИЈЕ МИ ОТЕЛЕ СИНА, САД НЕКА ГА И САХРАНЕ!": "Новости" у кући Милоша Жујовића са оцем Зораном, откривени детаљи из живота терористе

ЗАНЕМЕЛА Мала Врбица код Младеновца. Одавде из овог села велике невоље је направио вехабија Милош Жујовић, који је покушао да испред Амбасаде Израела убије припадника српске Жандармерије.

01. 07. 2024. у 12:47

Коментари (0)

СРПСКИ ЗЕТ ПОТОПИО ИТАЛИЈАНЕ: Швајцарац оженио лепу Српкињу са тетоважом која носи моћно значење (ФОТО)