ИСПРОБАЈТЕ РЕЦЕПТ ЗА СЛАДОЛЕД ОД ЛУБЕНИЦЕ: Расхладите се уз незабораван укус домаћег сладоледа
Домаћи сладолед од лубенице је комбинација омиљеног летњег десерта и воћа, доноси ужитак у сваком залогају.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 150 мл свежег или флашираног сока од лубенице
- 125 г шећера
- 3/4 кашичице соли
- 390 мл незаслађеног кокосовог млека
- 60 мл заслађеног кондензованог млека
- 60 мл слатке павлаке
- 1 1/2 кашичице корице лимете плус 1 кашика свежег сока од 1 лимете
- сецкана свежа лубеница и крупна морска со, за украс
Припрема:
Да бисте направили сладолед, помешајте сок од лубенице, шећер и со у малом лонцу. Кувајте на средњој ватри, често мешајући, док се шећер потпуно не раствори, 3 до 4 минута. Склоните са ватре и умешајте кокосово млеко, заслађено кондензовано млеко, слатку павлаку и сок од лимете док се потпуно не сједини. Умешајте корицу лимете. Добро све измешајте.
Брзо пребаците сладолед у посуду за замрзавање, притисните папир за печење директно на површину. Покријте посуду и замрзните док се не стегне, најмање 6 сати. Сладолед се може чувати у замрзивачу до 3 месеца. За сервирање, украсите свежом лубеницом, морском сољу и корицом лимете.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ ВОЋНИ СЛАДОЛЕД: Има само три састојка и мало калорија
07. 06. 2024. у 13:00

БАНАНА СПЛИТ: Освежавајући десерт прави се за минут, поједе за трен!
02. 06. 2024. у 15:00

СЛАДОЛЕД ОД ЈАГОДЕ НА ШТАПИЋУ: Потребна су само 4 састојка, а деца ће га обожавати
05. 04. 2024. у 19:00

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

НИСУ ЗДРАВЕ ЗА СВЕ: Ко не би смео да једе сардине
НУТРИЦИОНИСТИ наглашавају колико је сардина корисна за здравље и да би било добро да се барем 2 пута недељно нађе на трпези.
11. 03. 2025. у 13:33
Коментари (0)