ИСПРОБАЈТЕ РЕЦЕПТ ЗА СЛАДОЛЕД ОД ЛУБЕНИЦЕ: Расхладите се уз незабораван укус домаћег сладоледа

Новости онлине

16. 07. 2024. у 20:00

Домаћи сладолед од лубенице је комбинација омиљеног летњег десерта и воћа, доноси ужитак у сваком залогају.

ИСПРОБАЈТЕ РЕЦЕПТ ЗА СЛАДОЛЕД ОД ЛУБЕНИЦЕ: Расхладите се уз незабораван укус домаћег сладоледа

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 150 мл свежег или флашираног сока од лубенице
  • 125 г шећера
  • 3/4 кашичице соли
  • 390 мл незаслађеног кокосовог млека
  • 60 мл заслађеног кондензованог млека
  • 60 мл слатке павлаке
  • 1 1/2 кашичице корице лимете плус 1 кашика свежег сока од 1 лимете
  • сецкана свежа лубеница и крупна морска со, за украс

Припрема:

Да бисте направили сладолед, помешајте сок од лубенице, шећер и со у малом лонцу. Кувајте на средњој ватри, често мешајући, док се шећер потпуно не раствори, 3 до 4 минута. Склоните са ватре и умешајте кокосово млеко, заслађено кондензовано млеко, слатку павлаку и сок од лимете док се потпуно не сједини. Умешајте корицу лимете. Добро све измешајте.

Брзо пребаците сладолед у посуду за замрзавање, притисните папир за печење директно на површину. Покријте посуду и замрзните док се не стегне, најмање 6 сати. Сладолед се може чувати у замрзивачу до 3 месеца. За сервирање, украсите свежом лубеницом, морском сољу и корицом лимете.

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.

01. 11. 2024. у 11:25

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".

01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28

Коментари (0)

ТУГА: У трагедији у Новом Саду страдао фудбалер и његова девојка, огласио се клуб (ФОТО)