ИСПРОБАЈТЕ РЕЦЕПТ ЗА СЛАДОЛЕД ОД ЛУБЕНИЦЕ: Расхладите се уз незабораван укус домаћег сладоледа
Домаћи сладолед од лубенице је комбинација омиљеног летњег десерта и воћа, доноси ужитак у сваком залогају.
Састојци:
- 150 мл свежег или флашираног сока од лубенице
- 125 г шећера
- 3/4 кашичице соли
- 390 мл незаслађеног кокосовог млека
- 60 мл заслађеног кондензованог млека
- 60 мл слатке павлаке
- 1 1/2 кашичице корице лимете плус 1 кашика свежег сока од 1 лимете
- сецкана свежа лубеница и крупна морска со, за украс
Припрема:
Да бисте направили сладолед, помешајте сок од лубенице, шећер и со у малом лонцу. Кувајте на средњој ватри, често мешајући, док се шећер потпуно не раствори, 3 до 4 минута. Склоните са ватре и умешајте кокосово млеко, заслађено кондензовано млеко, слатку павлаку и сок од лимете док се потпуно не сједини. Умешајте корицу лимете. Добро све измешајте.
Брзо пребаците сладолед у посуду за замрзавање, притисните папир за печење директно на површину. Покријте посуду и замрзните док се не стегне, најмање 6 сати. Сладолед се може чувати у замрзивачу до 3 месеца. За сервирање, украсите свежом лубеницом, морском сољу и корицом лимете.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ ВОЋНИ СЛАДОЛЕД: Има само три састојка и мало калорија
07. 06. 2024. у 13:00
БАНАНА СПЛИТ: Освежавајући десерт прави се за минут, поједе за трен!
02. 06. 2024. у 15:00
СЛАДОЛЕД ОД ЈАГОДЕ НА ШТАПИЋУ: Потребна су само 4 састојка, а деца ће га обожавати
05. 04. 2024. у 19:00
"ХРВАТСКА ЈЕ БОЛЕСНО СКУПА" Само у четири европске земље је јефтиније живети, поражавајући подаци за комшије
ХРВАТСКА је болесно скупа, пише данашњи Јутарњи лист.
16. 07. 2024. у 13:26
ЕВО КАДА ТАЧНО СТИЖЕ РАСХЛАЂЕЊЕ: Ови делови Србије биће први на удару пљускова и грмљавине
НАСТАВЉА се топлотни талас у Србији. Већ у подне температура у Смедеревској Паланци достигла је 38 степени. Пред нама је врео дан, а максимална температура и данас ће достићи 41 степен. Очекује се сунчано.
16. 07. 2024. у 14:13
РЕШЕНА МИСТЕРИЈА Зашто је Трамп викао: "Чекајте, дајте ми ципеле" (ФОТО)
"НЕ БИ требало да будем овде, требало би да сам мртав."
15. 07. 2024. у 14:38
Коментари (0)