ЕВО КАКО ДА ПРАВИЛНО СКУВАТЕ ЈАЈА ТАКО ДА ИСПАДНУ НАЈУКУСНИЈА: Кључ се крије у ове две методе
Вероватно сте чули безброј савета о томе како најбоље скувати јаја – један од најчешћих је да их оставите да кључа пет минута у води, а затим склоните са шпорета.

Фото: Профимедиа
Међутим, то често резултира ситуацијом у којој је беланце кувано, док је жуманце остало сирово. Ако желите савршено скувано јаје са мекано куваним жуманцетом, постоји бољи начин.
Прва метода је једноставна, али захтева пажљиво праћење корака. Пре него што ставите јаја у воду, прелијте их хладном водом, а тек потом ставите у кључалу воду. Рингле треба да раде на средњој јачини, и тада можете оставити јаја да се кувају онолико дуго колико желите, у зависности од тога како волите жуманце. Иако можда звучи као да ће кување трајати дуже, овај метод је заправо једнако брз као и класично кување у кључалој води.
Друга техника укључује сипање хладне воде у лонац, потапање јаја, а затим брзо загревање воде. Када вода прокључа, јаја су кувана и спремна за послужење. Ова техника је брза и поуздана, али са собом носи један мали изазов, може бити нешто теже ољуштити љуску.
Дакле, следећи пут када пожелите да скувате јаја на савршен начин, сетите се ових једноставних, али ефикасних трикова, и уживајте у савршеном доручку.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РУЧАК КОЈИ СЕ БРЗО СПРЕМА, А ЈОШ БРЖЕ ПОЈЕДЕ: Запечена јаја са печуркама и сиром
22. 02. 2025. у 09:00Jована Васић

ДОМАЋИ ЛИКЕР ОД ЈАЈА: Слатко кремасто пиће савршено за престојеће празнике
29. 12. 2024. у 15:00Новости онлине

СКАНДАЛ У СКОПЉУ ДОК ЗЕМЉА ПЛАЧЕ ЗА 60 МРТВИХ: "Срамота и бесчашће, ово нисам дозволио, нити ћу икада дозволити" (ВИДЕО)
ДИРЕКТОР Спортског центра „Борис Трајковски“ у Скопљу објавио је снимак испред сале, где је, према његовим речима, одржан дрифт догађај са 300 возила, иако је организатор пријавио да је у питању снимање спота. Том приликом, дошло је до десетак судара и причињена је штета.
17. 03. 2025. у 07:57

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

ЦЕЦА У АРКАНОВОМ РОДНОМ МЕСТУ: Обузеле је нарочите емоције
ПЕВАЧИЦА Цеца Ражнатовић, синоћ, 15. марта, приредила је спектакуларан концерт пред пуном халом у Брежицама, у Словенији.
16. 03. 2025. у 13:17
Коментари (0)