РЕЦЕПТ ЗА "АНЂЕОСКУ КОСУ": Нови гастрономски хит који је заменио Дубаи чоколаду

Новости онлине

28. 03. 2025. у 11:30

Дубаи чоколада је доживела глобални успех, али након ње, свет посластичарства добио је још један необичан и луксузан хит.

РЕЦЕПТ ЗА АНЂЕОСКУ КОСУ: Нови гастрономски хит који је заменио Дубаи чоколаду

Foto: Shutterstock

Друштвене мреже поновно су преплавили видеозаписи у којима људи отварају и ломе чоколаду из које излази нешто налик ружичастим власима косе. На први поглед изгледа чаробно, а заправо се ради о „Angel Hair Chocolate“ – иновативној посластици која помера границе класичних чоколадних пуњења.

Састојци:

  • 30г малина (по жељи, за свежину и воћни додир)
  • 200г беле чоколаде (препоручује се високо квалитетна чоколада, као што је белгијска)
  • 50г турског слаткиша пиşманиyе (или шећерна вуна као алтернативна опција)
  • 50г киселе павлаке (или павлаке за богатији кремасти ефекат)
  • 40г квасца (по потреби за текстуру)
  • 1 кашичица ваниле у праху
  • 1 кашичица нара (киселкасти укус може бити замена за воћне ноте)
  • 30г пистаћа, ситно млевених или у пасту

Припрема:

Пре свега отопите белу чоколаду у двојакој посуди на ниској температури. Помоћу ње почните стварати пуњење. Имајте у виду да је чоколада веома деликатна и потребно је полако је отапати како би се спречио њен губитак укуса.

У засебној посуди, помешајте млевене пистаће, малине, нар и ванилу. Додајте павлаку и све добро сједините како би се створила густа смеса. По потреби додајте квасац како бисте постигли жељену текстуру, која треба бити пенаста и лагана, баш као „пиşманиyе“.

Када се чоколада отопи и охлади на одговарајућу температуру, у њу ставите припремљени надев и пажљиво га помешајте са чоколадом. Додајте још квасца по потреби, како би чоколада добила одговарајући волумен и текстуру.

У припремљени калуп за чоколаду сипајте смесу и ставите у фрижидер на неколико сати да се стегне и створи чврсту, али нежну текстуру.

Када се чоколада стврдне, извадите је из калупа и пажљиво је исеците на комаде. Када је разломите, из ње ће изаћи нежна и пенаста текстура, која подсећа на „ангел хаир“ (анђеоске власи). Послужите чоколаду као луксузну посластицу или је поделите с пријатељима.

„Angel Hair Chocolate“ је идеална посластица за љубитеље луксузних и иновативних слаткиша. Њена комбинација традиционалних турских укуса, сувих воћних нота и богатог кремастог пуњења прави је хит међу љубитељима чоколаде широм света!

(ona)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
НИЈЕ НИ КУПИЛА КАРТУ, НА ПЛАЖИ ЈОЈ ПОНУДИЛИ БЕСПЛАТНУ ВОЖЊУ: Нови детаљи трагичне смрти Новосађанке у Будви

НИЈЕ НИ КУПИЛА КАРТУ, НА ПЛАЖИ ЈОЈ ПОНУДИЛИ БЕСПЛАТНУ ВОЖЊУ: Нови детаљи трагичне смрти Новосађанке у Будви

ТИНЕЈЏЕРКА је, како каже њен близак пријатељ, била девојка пуна живота, имала је много планова за будућност, а тек је имала 19 година, и цео живот је био пред њом, а сада је читава њена породица завијена у црно.

30. 05. 2025. у 14:42

УЧЕНИЦИ БИЛИ ЗАБЕЗЕКНУТИ: Шта је наставница обукла - одмах је сликали, фотке су обишле свет

УЧЕНИЦИ БИЛИ ЗАБЕЗЕКНУТИ: Шта је наставница обукла - одмах је сликали, фотке су обишле свет

НАСТАВНИЦА Вероника Дукју потрудила се да визуелизује своју лекцију из анатомије. Њен потез одушевио је хиљаде корисника друштвених мрежа, на којима су се прошириле фотографије са њеног часа.

04. 06. 2025. у 10:42

Коментари (0)

ОЛ СТАР СЕ МЕЊА ИЗ КОРЕНА, Никола Јокић ће добити прилику да заблиста као никада! (ВИДЕО)