РЕЦЕПТ ЗА "АНЂЕОСКУ КОСУ": Нови гастрономски хит који је заменио Дубаи чоколаду
Дубаи чоколада је доживела глобални успех, али након ње, свет посластичарства добио је још један необичан и луксузан хит.

Foto: Shutterstock
Друштвене мреже поновно су преплавили видеозаписи у којима људи отварају и ломе чоколаду из које излази нешто налик ружичастим власима косе. На први поглед изгледа чаробно, а заправо се ради о „Angel Hair Chocolate“ – иновативној посластици која помера границе класичних чоколадних пуњења.
Састојци:
- 30г малина (по жељи, за свежину и воћни додир)
- 200г беле чоколаде (препоручује се високо квалитетна чоколада, као што је белгијска)
- 50г турског слаткиша пиşманиyе (или шећерна вуна као алтернативна опција)
- 50г киселе павлаке (или павлаке за богатији кремасти ефекат)
- 40г квасца (по потреби за текстуру)
- 1 кашичица ваниле у праху
- 1 кашичица нара (киселкасти укус може бити замена за воћне ноте)
- 30г пистаћа, ситно млевених или у пасту
Припрема:
Пре свега отопите белу чоколаду у двојакој посуди на ниској температури. Помоћу ње почните стварати пуњење. Имајте у виду да је чоколада веома деликатна и потребно је полако је отапати како би се спречио њен губитак укуса.
У засебној посуди, помешајте млевене пистаће, малине, нар и ванилу. Додајте павлаку и све добро сједините како би се створила густа смеса. По потреби додајте квасац како бисте постигли жељену текстуру, која треба бити пенаста и лагана, баш као „пиşманиyе“.
Када се чоколада отопи и охлади на одговарајућу температуру, у њу ставите припремљени надев и пажљиво га помешајте са чоколадом. Додајте још квасца по потреби, како би чоколада добила одговарајући волумен и текстуру.
У припремљени калуп за чоколаду сипајте смесу и ставите у фрижидер на неколико сати да се стегне и створи чврсту, али нежну текстуру.
Када се чоколада стврдне, извадите је из калупа и пажљиво је исеците на комаде. Када је разломите, из ње ће изаћи нежна и пенаста текстура, која подсећа на „ангел хаир“ (анђеоске власи). Послужите чоколаду као луксузну посластицу или је поделите с пријатељима.
„Angel Hair Chocolate“ је идеална посластица за љубитеље луксузних и иновативних слаткиша. Њена комбинација традиционалних турских укуса, сувих воћних нота и богатог кремастог пуњења прави је хит међу љубитељима чоколаде широм света!
(ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОХОВАНЕ ЧОКОЛАДИЦЕ: Топе се у устима, а смажу се за трен ока
06. 03. 2025. у 16:00Јована Васић

НЕПРЕВАЗИЂЕНА ПОСЛАСТИЦА: Посна маркиза торта, савршен спој кекса и чоколаде
05. 03. 2025. у 12:00Јована Васић

ТОРТА СА БАНАНАМА И ЧОКОЛАДОМ: Неодољиво кремаста посластица коју сви воле
08. 03. 2025. у 15:00Јована Васић

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)