РУЧАК ЗА 15 МИНУТА: Домаћи напуљски сос од парадајза за шпагете (РЕЦЕПТ)

ШАГЕТЕ су најбрже спремљен ручак, а уколико пре тога направите домаћи сос од парадајза ручак је готов за 15 минута!

РУЧАК ЗА 15 МИНУТА: Домаћи напуљски сос од парадајза за шпагете (РЕЦЕПТ)

Foto: Shutterstock

Истог тренутка када ставите шпагете да се кувају почните са припремом напуљског соса од парадајза. Комплетан ручак биће готов за 15 минута.

Потребно је:

  • 500 г парадајза
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 2 чена белог лука
  • 15 г свежег мајорана
  • 15 г свежег першуна
  • бибер
  • со
  • листићи свежег босиљка

Ољуштите и истуцајте бели лук па га пропржите на средњој температури, у маслиновом уљу, све док не пожути. Парадајз попарите врелом водом, прелијте хладном, па ољуштите. Исеците га на ситно, додајте белом луку, посолите и побиберите. Кувајте на јакој ватри око пет минута, односно тек толико да парадајз омекша.

На крају додајте ситно сецкан мајоран и першун, све добро промешајте и склоните са рингле. Украсите листићима свежег босиљка приликом служења.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис

30. 01. 2025. у 07:58

РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком

РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком

НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.

29. 01. 2025. у 18:41

Коментари (0)

СУЗЕ ЗА КРАЈ: Асмир Колашинац рекао збогом усред Београда