РУЧАК ЗА 15 МИНУТА: Домаћи напуљски сос од парадајза за шпагете (РЕЦЕПТ)

ШАГЕТЕ су најбрже спремљен ручак, а уколико пре тога направите домаћи сос од парадајза ручак је готов за 15 минута!

РУЧАК ЗА 15 МИНУТА: Домаћи напуљски сос од парадајза за шпагете (РЕЦЕПТ)

Foto: Shutterstock

Истог тренутка када ставите шпагете да се кувају почните са припремом напуљског соса од парадајза. Комплетан ручак биће готов за 15 минута.

Потребно је:

  • 500 г парадајза
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 2 чена белог лука
  • 15 г свежег мајорана
  • 15 г свежег першуна
  • бибер
  • со
  • листићи свежег босиљка

Ољуштите и истуцајте бели лук па га пропржите на средњој температури, у маслиновом уљу, све док не пожути. Парадајз попарите врелом водом, прелијте хладном, па ољуштите. Исеците га на ситно, додајте белом луку, посолите и побиберите. Кувајте на јакој ватри око пет минута, односно тек толико да парадајз омекша.

На крају додајте ситно сецкан мајоран и першун, све добро промешајте и склоните са рингле. Украсите листићима свежег босиљка приликом служења.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

СРБИН ЈЕ - СЕНЗАЦИЈА! Премијер лига је свашта видела, али око једнога се сада сви слажу: Никола Миленковић је чудо!