ХИЛАНДАРСКА САРМА: Има посебан укус због два састојка, монаси је по овом манастирском рецепту праве вековима

Татјана Марковић

03. 10. 2023. у 12:00

САРМА по рецепту са Хиландара одушевила је свакога феноменалним укусом и мирисом.

ХИЛАНДАРСКА САРМА: Има посебан укус због два састојка, монаси је по овом манастирском рецепту праве вековима

Foto: Jutjub/Printskrin/

Рецепти са Хиландара одушевљавају људе, те их радо увек пробају, а сви се слажу у једном - да имају посебан укус. Овога пута откривамо вам начин на који монаси са Атоса праве сарму. Припрема је једноставна, али зато мирис остаје заувек упамћен.

Састојци:

2 празилука
2 главице црног лука
1 шаргарепа
100 г риже
350-400 г млевених ораха
100 г димљене рибе (лосос)
12-15 листова киселог купуса

Припрема:

У смесу додати со, уље, суви зачин, црвена млевена паприка, бибер, бели лук у гранулама, першун, чили зачин па промешати.

Припрема је једноставна. На уљу пропржите празилук, црни лук и шаргарепу. У поврће додајте опрани пиринач, а затим додајте млевене орахе. Након тога додаје димљену рибу. Додајте и зачине и промешајте. Умотајте сарму, слажите у шерпу па ставите у рерну.

Кувати у рерни на 200 степени око сат времена.

(Курир Стил)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БЕБА ИЗ СРБИЈЕ СЕ УГУШИЛА НАОЧИГЛЕД РОДИТЕЉА: Незапамћена трагедија на Халкидикију

БЕБА ИЗ СРБИЈЕ СЕ УГУШИЛА НАОЧИГЛЕД РОДИТЕЉА: Незапамћена трагедија на Халкидикију

БЕБА из Србије, стара свега 13 месеци, изненада је изгубила живот у једном угоститељском објекту на Халкидикију. Како наводе грчки медији, ова незапамћена трагедија одиграла се пред очима дететових родитеља.

16. 07. 2025. у 14:33

Коментари (0)

Десет милиона евра за унапређење пословања СМЕ сектора и пољопривредних газдинстава у Србији