РУЧАК ЗА ДАНАС: Канелони са спанаћем - италијанско јело којем је тешко одолети

Novosti online

09. 11. 2023. у 12:00

УКОЛИКО тражите ново јело да освежите свој јеловник, предлажемо стари италијански рецепт за канелоне са спанаћем.

РУЧАК ЗА ДАНАС: Канелони са спанаћем - италијанско јело којем је тешко одолети

Фото: Принтскрин Јутјуб

Италијанска кухиња је веома примамљива и пожељна на нашим просторима, стога угодите себи и спремите ово старо јело:

Састојци:

250 г инстант канелона који се не кувају

За сос:

чен белог лука
125 г моцареле
2 кашике пармезана
440 г пелата

Фото: Принтскрин Јутјуб

Надев:

300 г спанаћа
1/2 шоље воде
250 г рикоте
2 кашике пармезана
1 јаје
1/4 кашичице мускатног орашчића
бибер

Фото: Принтскрин Јутјуб

Припрема:

Спанаћ кувајте само да омекша, процедите га и, када се охлади, ситно исецкајте. Помешајте спанаћ са рикотом, пармезаном, јајима, мускатним орашчићем и црним бибером.

Припремљеном смесом пуните канелоне, па их поређајте у подмазан ватростални суд.

Помешајте пелат и пропасиран бели лук, па сос прелијте преко канелона. Поспите моцарелом и пармезаном и пеците 35 минута на 180 степени.

БОНУС ВИДЕО - Рецепт за домаћи намаз од авокада: Сластан и брз доручак

(Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АЛАРМАНТНО! ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА: Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".

04. 11. 2024. у 16:15

Коментари (0)

Cedevita podržava klinCE kreativCE: deca iz SOS Dečijeg sela Srbija osvojili su javnost umetničkim delima u sklopu kampanje Budi TU. Budi CE