РУЧАК ЗА ДАНАС: Канелони са спанаћем - италијанско јело којем је тешко одолети
УКОЛИКО тражите ново јело да освежите свој јеловник, предлажемо стари италијански рецепт за канелоне са спанаћем.

Фото: Принтскрин Јутјуб
Италијанска кухиња је веома примамљива и пожељна на нашим просторима, стога угодите себи и спремите ово старо јело:
Састојци:
250 г инстант канелона који се не кувају
За сос:
чен белог лука Фото: Принтскрин Јутјуб
125 г моцареле
2 кашике пармезана
440 г пелата
Надев:
300 г спанаћа Фото: Принтскрин Јутјуб
1/2 шоље воде
250 г рикоте
2 кашике пармезана
1 јаје
1/4 кашичице мускатног орашчића
бибер
Припрема:
Спанаћ кувајте само да омекша, процедите га и, када се охлади, ситно исецкајте. Помешајте спанаћ са рикотом, пармезаном, јајима, мускатним орашчићем и црним бибером.
Припремљеном смесом пуните канелоне, па их поређајте у подмазан ватростални суд.
Помешајте пелат и пропасиран бели лук, па сос прелијте преко канелона. Поспите моцарелом и пармезаном и пеците 35 минута на 180 степени.
БОНУС ВИДЕО - Рецепт за домаћи намаз од авокада: Сластан и брз доручак
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - КРАХ БРАКА АНЕ ИВАНОВИЋ И БАСТИЈАНА: Швајнштајгер скинуо бурму (ФОТО)
АКО се уопште и сумњало у развод Ане Ивановић и Бастијана Швајнштајгера, сада дилеме више нема.
18. 04. 2025. у 07:51
Коментари (0)