ВИШЕ ОД 20 МИЛИОНА ПРЕГЛЕДА, ВИРАЛНО ЈЕЛО: Медена пилетина, сваки залогај је гурмански рај
СПРЕМА се једноставно а сваки залогај се памти.
Састојци:
* 500 гр пилећег филеа
* 1 кашичица белог лука у праху (1 кашичица)
* 2 гр млевеног црног бибера
* 1 јаје
* 150 мл воде
* прстохват соли
* 2 гр црног бибера
* 1 кашичица белог лука у праху
* 120 гр брашна
* 1 кашичица прашка за пециво
* сунцокретово уље
За сос:
* 15 мл сунцокретовог уља
* 85 гр меда
* 100 гр парадајз соса
* 20 гр соја соса
Припрема:
Пилећи филе исеците на мале комаде. Додајте со, бели лук у праху и црни бибер па све добро промешајте.
Ставите јаје у дубоку посуду. Додајте воду, со, бели лук у праху, брашно и прашак за пециво. Мешајте док не добијете једноличну смесу. Додајте комаде пилетине и оставите да одстоји 10 минута.
Загрејте сунцокретово уље у тигању на средње јакој ватри. Пржите пилетину до златно смеђе боје са обе стране. У шерпу ставите сунцокретово уље и додајте рендани бели лук. Пржите 2 минута.
Додајте мед, парадајз сос и соја сос. Пржите 2 минута на лаганој ватри. Додајте пилетину и оставите да се пржи док се сос добро не упије.
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
"ВИ СТЕ ОДГОВОРНИ ЗА СМРТ РАИСИЈА" Стејт департмент о паду хеликоптера: Нећемо да се извињавамо
ИРАНСКА влада је одговорна за одлуку да управља хеликоптером старим 45 година у, како је описано, лошим временским условима, а не било који други актер, рекао је портпарол америчког Стејт департмента Метју Милер током брифинга.
20. 05. 2024. у 20:38
КАКО УКРАЈИНСКА ВОЈСКА УБИЈА ЦИВИЛЕ? Амерички медиј изнео застрашујућа сазнања
УКРАЈИНСКА војска злоупотребљава алкохол и дрогу и под њиховим утицајем убија цивиле, пише амерички медиј Дејли бист, преноси РИА Новости.
20. 05. 2024. у 19:17
КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)
ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.
20. 05. 2024. у 11:53
Коментари (0)