ВРХУНСКА ПОСНА ПУЊЕНА ПАПРИКА: Лепша и укуснија него са месом

Новости онлине

29. 04. 2024. у 11:00

Богате укусима, а хранљиве, одличан су предлог за дневни мени.

ВРХУНСКА ПОСНА ПУЊЕНА ПАПРИКА: Лепша и укуснија него са месом

Фото: Профимедиа

Састојци:

  • 1 главица црног лука
  • 5 чена издробљеног белог лука
  • 2 шаргарепе на коцкице
  •  може се исећи и једна црвена свежа паприка
  • 50 гр пиринча (може мало обарен)
  • 2 рендана кромпира
  • 1 пуна кашика ајвара
  • сувог зачина соли бибер мл. паприка
  • 200 мл куваног парадајза
  • 1 парадајз за затварање
  • 1 кашика прашна
  • 100 мл воде
  • уље

Припрема:

На уљу пропржити секан лук, шаргарепу, па кад се пропржи додати пиринач, рендан кромпир,бели лук, мл. паприку , зачин со и све изједначити. 

Пунити  паприке и затварати кришкама парадајза. Измешати воду парадајз и брашно и прелити паприке у ђувечу. 

Додати мало уља  и одозго на сваку паприку. Поклопити и пећи у рерни на 220 степени око 60 мин. 

(тrpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Потписан уговор о изградњи пројекта Марина Дорћол