ГУЛАШ ОД ЛЕБЛЕБИЈА И ТИКВИЦА: Ручак без грешке
Гулаш који не садржи месо је врло лаган и припрема се за мање од сат времена.
![ГУЛАШ ОД ЛЕБЛЕБИЈА И ТИКВИЦА: Ручак без грешке ГУЛАШ ОД ЛЕБЛЕБИЈА И ТИКВИЦА: Ручак без грешке](/data/images/2024-07-25/510209_shutterstock-gulas-od-leblebija-i-tikvica_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 кашике уља
- 320 г шампињона, исечених
- 2 ловорова листа
- 2 кашике свежег рузмарина
- 4 црвена лука исечена на четвртине
- 4 чена белог лука, танко насецкана
- 320 г танко исечених тиквица
- 600 мл повртног бујона
- 800 г леблебија из конзерве
- 1 кашика црвене паприке
- 4 кашике парадајз пиреа
- 700 г келерабе, ољуштене и исечене на коцкице
- 850 г кромпира, исеченог на коцкице
Припрема:
У великом тигању загрејте уље на средњој ватри и пржите печурке, ловор и рузмарин око 5 минута. Убаците лук и бели лук и пржите још неколико минута, док не омекша. Додајте тиквице, бујон, леблебије, црвену паприку и парадајз пире. Покријте и динстајте 40 минута док се течност не смањи у густ сос.
Око 25 минута пре краја кувања направите кашу тако што ћете келерабу да кувате 5 минута у проврелој води, а затим додајте кромпир и кувајте 15-20 минута док не омекша. Оцедите и изгњечите са доста бибера. Помешајте кашу са чорбом и сервирајте.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![ОВО БИ МОГАО ДА БУДЕ НАЈВЕЋИ СКАНДАЛ У ИСТОРИЈИ Трамп раскринкао медије који фабрикују лажне вести ОВО БИ МОГАО ДА БУДЕ НАЈВЕЋИ СКАНДАЛ У ИСТОРИЈИ Трамп раскринкао медије који фабрикују лажне вести](/data/images/2025-02-06/570217_tan2025-01-3022192661-1_kf.jpg?time=1738845987)
"ОВО БИ МОГАО ДА БУДЕ НАЈВЕЋИ СКАНДАЛ У ИСТОРИЈИ" Трамп раскринкао медије који фабрикују лажне вести
ПРЕДСЕДНИК Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп изјавио је данас да су Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) и друге агенције украле милијарде долара како би се правиле лажне афирмативне вести о Демократској партији.
06. 02. 2025. у 13:39
![РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали](/data/images/2025-02-06/570373_1_kf.jpg?time=1738855983)
РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали
РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали
06. 02. 2025. у 16:32
![ЧЕТИРИ УСЛОВА: Да ли католик и православка могу да се венчају у цркви? ЧЕТИРИ УСЛОВА: Да ли католик и православка могу да се венчају у цркви?](/data/images/2025-02-06/570455_117533-milica-vencanje-ig_kf.jpg?time=1738867995)
ЧЕТИРИ УСЛОВА: Да ли католик и православка могу да се венчају у цркви?
РАЗЛИЧИТА вероисповест не мора да буде разлог да одустанете од црквеног брака, ево шта је све потребно да урадите.
06. 02. 2025. у 19:53
Коментари (0)