ГУЛАШ ОД ЛЕБЛЕБИЈА И ТИКВИЦА: Ручак без грешке
Гулаш који не садржи месо је врло лаган и припрема се за мање од сат времена.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 кашике уља
- 320 г шампињона, исечених
- 2 ловорова листа
- 2 кашике свежег рузмарина
- 4 црвена лука исечена на четвртине
- 4 чена белог лука, танко насецкана
- 320 г танко исечених тиквица
- 600 мл повртног бујона
- 800 г леблебија из конзерве
- 1 кашика црвене паприке
- 4 кашике парадајз пиреа
- 700 г келерабе, ољуштене и исечене на коцкице
- 850 г кромпира, исеченог на коцкице
Припрема:
У великом тигању загрејте уље на средњој ватри и пржите печурке, ловор и рузмарин око 5 минута. Убаците лук и бели лук и пржите још неколико минута, док не омекша. Додајте тиквице, бујон, леблебије, црвену паприку и парадајз пире. Покријте и динстајте 40 минута док се течност не смањи у густ сос.
Око 25 минута пре краја кувања направите кашу тако што ћете келерабу да кувате 5 минута у проврелој води, а затим додајте кромпир и кувајте 15-20 минута док не омекша. Оцедите и изгњечите са доста бибера. Помешајте кашу са чорбом и сервирајте.
(stvar ukusa)
Препоручујемо
СУКОБ НАМ ЈЕ ПРЕД ВРАТИМА Руте упозорава: Ми смо следећа мета Русије
РУСИЈА би могла да буде спремна да употреби војну силу против НАТО-а у наредних пет година, сматра генерални секретар НАТО-а Марк Руте.
11. 12. 2025. у 15:46 >> 16:40
ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне
СРЕЋКО Стефановић (22), Саша Станковић (22) и Далибор Петровић (24) оглашени су данас кривим у Вишем суду у Београду за тешко убиство Станимира Брајковића (74) на безобзиран и насилнички начин у затвору Падинска Скела почетком фебруара 2024. године. Овом првостепеном пресудом Стефановић је осуђен на 19 година затвора, а Станковић и Петровић на по 18 година.
11. 12. 2025. у 16:22
"СТИГЛИ СРПСКИ ХУЛИГАНИ!" Аустријска полиција плаши грађане по улицама Граца због навијача Звезде
Штурм Грац и Црвена звезда играју утакмицу у Лиги Европе, а пред тај меч аустријска полиција је урадила нешто несвакидашње.
11. 12. 2025. у 16:15
Коментари (0)