БУКОВАЧЕ СА ПУТЕРОМ И БЕЛИМ ЛУКОМ: Оброк који ће пробудити сва ваша чула
Јела од буковаче последњих година све су популарнија код нас, посебно јер су одлична замена за месни оброк. Одличног су укуса, лако се припремају, а одлично комбинују са другим намирницама.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 300 г буковача
- 1 кашика маслиновог уља
- со и бибер по укусу
- 30 г путера
- 1 чен белог лука, ситно исецканог
Припрема:
Припремите буковаче тако што ћете лагано да их тапкате убрусом да упије вишак влаге. Одсеците тврду стабљику у дну сваке везе печурака. Одвојите велике гроздове на комаде величине залогаја. Ставите велики тигањ на средње јаку ватру. Када се добро загреје, додајте уље. Поређајте печурке у једном слоју. Пржите, не окрећући, док једна страна не постане златносмеђа и хрскава.
Поспите сољу и бибером по укусу и промешајте. Пребаците печурке на тањир за сервирање. Не враћајући тигањ на ватру, у врели тигањ додајте путер, бели лук и першун, мешајте док се путер не истопи и бели лук не замирише. Печурке прелијте путером од белог лука и сервирајте.
(stvar ukusa)
Препоручујемо
СПРЕМИТЕ УКУСНЕ ЛЕСКОВАЧКЕ УШТИПКЕ: Сочне месне лоптице које ћете обожавати
07. 08. 2024. у 19:00
ОВЕ ШНИЦЛЕ МОРАТЕ ДА ПРОБАТЕ! Посебан укус и мекоћу им даје један састојак
06. 08. 2024. у 14:39
ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Повлачи амбасадоре и дипломате из окружења Србије
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Доналда Трампа повлачи скоро 30 каријерних дипломата са амбасадорских и других високих позиција у дипломатским представништвима САД у свету.
22. 12. 2025. у 10:32
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
"САД ЈЕ ТИТО ОДЈЕДНОМ ПОБИО ЈАДНЕ ХРВАТЕ..." Ведрана о бившој држави: "Све сам више Југословенка како време одмиче!"
ВЕДРАНА не бира речи када говори о времену Југославије...
24. 12. 2025. у 09:52
Коментари (0)