РЕЦЕПТ ЗА ЗДРАВ РУЧАК: Лосос у сосу од шафрана

Новости онлине

17. 10. 2024. у 11:14

Многи мисле да је припрема лососа тешка и компликована, али заправо, његово спремање је врло лако и готово је после само неколико минута.

РЕЦЕПТ ЗА ЗДРАВ РУЧАК: Лосос у сосу од шафрана

Foto: Shutterstock

Састојци: 

  • око 500 г филета лососа
  • 3 кашике маслиновог уља
  • 2 прстохвата соли
  • 2 прстохвата мајчине душице

За сос од шафрана:

  • 100 г црног лука или празилука
  • 3 чена белог лука
  • 40 г маслиновог уља (плус 2 кашике)
  • 100 мл белог вина
  • 200 мл воде
  • 10 г брашна
  • 1/2 кајенске папричице (суве љуте)
  • по прстохват шафрана у праху и цимета
  • соли по укусу

Припрема:

Лосос добро утрљајте сољу и маслиновим уљем и ставите у благо подмазану посуду за печење, па направите сос. Исецкани црни и бели лук издинстајте на загрејаном маслиновом уљу седам минута или док не омекшају. Додајте брашно и мешајте на слабој до умереној температури два минута. Сипајте вино и воду у танком млазу, уз непрестано мешање да се не створе грудвице. Зачините сољу, шафраном и са мало цимета и кувајте још седам минута. Лосос пеците у загрејаној рерни на 200 степени, око 10 минута (време печења зависи од дебљине парчета рибе и јачине рерне). Када је сос готов, прелијте га преко рибе, поспите мајчином душицом и допеците још 10 минута. 

Сервирајте лосос док је топао, са прилогом по жељи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СВАКЕ године, упркос молбама и апелима, велики број људи пали стрљику и на тај начин долази до пожара у којима страдају туђи усеви, али нажалост и животи невиних бића.

27. 06. 2025. у 16:50

Коментари (0)

Kriptovaluta Solaxy (SOLX) raste dok Solanin Layer 2 ulazi na DEX berze, a uskoro sledi i listiranje na velikim centralizovanim berzama