СА ШМЕКОМ СЛАНИНИЦЕ: Домаћински кељ

Бојана Јовановић

12. 04. 2025. у 14:30

Ако волите да једете кашиком, али вам непцима прија и укус роштиља, овај спој кеља са сланиницом прави је избор за вас.

СА ШМЕКОМ СЛАНИНИЦЕ: Домаћински кељ

Фото Shutterstock

Потребно је:

- 1 кг кеља

- 300 г кромпира

- 1 кашичица мешавине сувих зачина

- со, бибер

- 40 г сушене сланине

- 40 г црног лука

- 20 г брашна

- 2 чена белог лука

- ким, по жељи

 

Припрема:

Главицу кеља поделите на четири дела, одстраните оштећене и чврсте делове па га исеците на широке резанце. Кромпир ољуштите и исеците на коцке. Све заједно ставите у посуду са мало вруће воде. Поспите мешавином сувих зачина, мало посолите, посуду поклопите и кувајте. На загрејаном уљу лагано продинстајте насецкану сланину и црни лук, па додајте кељу. Пред крај кухања умешајте брашно размућено у мало воде, насецкани бели лук и бибер. По жељи можете додати и уситњени ким.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Потписан уговор о изградњи пројекта Марина Дорћол