ПОТАЖ ОД ДВЕ ВРСТЕ ПЕЧУРАКА: Савршен рецепт за јело које одушевљава на прву кашику
Потаж од две врсте печурака ће вас одушевити својим укусом, у себи има белог лука и бибера, те је врло ароматичан. Потаж од печурака је одличан избор, јер можете да комбинујете оне врсте печурака које желите, а једноставно се припрема.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 кашике сланог путера
- 150 г средњег жутог лука, сецканог
- 2 чена белог лука, млевеног
- 150 г шампињона, сецканих
- 75 г буковача, сецканих
- Кашичица соли
- Кашичица бибера
- 2 кашике брашна
- 60 мл белог вина
- 960 мл бујона од поврћа
- 80 мл павлаке за кување
- 1 гранчица свежег першуна, за украс
Припрема:
У великој шерпи на средње јакој ватри истопите путер, а затим додајте лук и пржите док не постане провидан, 3 минута. Додајте бели лук и промешајте, па пржите још 1 минут. Додајте шампињоне и буковаче, со и бибер и пржите док не добију златносмеђу боју, око 5 минута.
Додајте брашно и мешајте док се све не сједини. Додајте бело вино, промешајте и кувајте око 1 минут. Додајте бујон од поврћа, промешајте и динстајте 15 минута.
Додајте павлаку за кување и промешајте да се све сједини. Измиксирајте чорбу до жељене конзистенције блендером. Сервирајте топао потаж, украшен першуном. Уживајте у кремастом, густом потажу од две врсте печурака.
Препоручујемо
ПУТИН О ИСПОРУЦИ "ТОМАХАВКА": Ако Украјина нападне оружјем дугог домета, одговор ће бити запањујући
АКО Украјина покрене нападе оружјем дугог домета на Русију, одговор ће бити запањујући, изјавио је данас руски председник Владимир Путин.
23. 10. 2025. у 17:59
СТИЖЕ ЗИМА КАКВА СЕ ВИЂА ЈЕДНОМ У СТО ГОДИНА? Метеоролози одговорили на спекулације о "зими века"
НЕМАЧКИ портали су преплављени информацијама о екстремној зими, улицама прекривеним снегом и екстремним временским условима који прете земљи.
23. 10. 2025. у 17:38
СПАВА ПОРЕД ВЦ ШОЉЕ БЕЗ ПОКЛОПЦА Хаос у затвору где је Саркози, вичу му: "Осветићемо Гадафија!" Посебан третман за бившег председника
"СВИ затвореници праве буку, вичу, лупају по зидовима..."
22. 10. 2025. у 15:32
Коментари (0)