ОСВЕЖАВА БОЉЕ ОД СЛАДОЛЕДА: Хладна и слатка шампањ супа, брзо се спрема, а идеална је за високе температуре
СУДЕЋИ по прогнози лето нас неће скоро напустити, па је време да размислимо о још неким хладним посластицама.

Фото Shutterstock
Ми вам предлажемо ову слатку супу, која се брзо спрема, а идеална је и као хладни дезерт.
Потребно је:
- мања лубеница
- 300 г смрзнутих јагода
- 400 мл сока од јабука
- 500 мл леденог шампањца
- смеђи шећер, по укусу
За украс:
- листићи свеже нане
Припрема шампањ супе од лубеница
Лубеницу одвојите од коре и извадите јој семенке, па је исеците на ситније коцке. Пребаците их у дубљу чинију, са све соком који су пустиле. Јагоде допола одмрзните, исеците на кришке и помешајте са коцкицама лубенице. По укусу поспите са мало смеђег шећера и промешајте. Затим воће прелијте соком од јабука, додајте шампањац, прмешајте и сипајте у тањире. Сваку порцију ове хладне воћне супе, приликом сервирања, украсите листићима свеже нане.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)