ПОСНИ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА И ЦИМЕТОМ: Прави се никад лакше са мером на чаше
Направите укусни и мирисни колач са јабукама. Једноставан и укусан посни колач са јабукама одличан је за Бадњи дан, а прави се за тили час. Већину састојака већ имате код куће, а за меру користите чашу од 200 мл. Док га будете пекли замирисаће цела кућа, а укућани ће бити одушевљени.

Foto: Jutjub/Printskrin/
Састојци:
- 3 чаше ренданих јабука
- 1 чаша шећера
- 1 чаша уља
- 3 чаше брашна
- 3 кашике киселе воде
- 1 кашичица соде бикарбоне
- 1 кашичица цимета
- шећер у праху
Припрема:
Јабуке помешати са шећером, па додати уље и цимет. Соду бокарбону помешати са киселом водом, па додати у јабуке. Добро измешати, па оставити да смеса одстоји око сат времена. Након тога у смесу додајте брашно, добро измешати да се све лепо повеже. Добијену смесу истресите у науљен плех, или га обложите папиром за печење. Рерну загрејте на 220 степени, а колач пеците док лепо не порумени око 25 минута. Проверите чачкалицом да ли је довољно печен. Када се прохлади исеците га на коцке и по жељи га пре служења поспите шећером у праху.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

КОЛАЧ СА КЕКСОМ И ПУДИНГОМ: Јефтина и брза посластица коју сви воле! (рецепт/видео)
18. 07. 2023. у 19:31 >> 17:36

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)