ПОСНИ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА И ЦИМЕТОМ: Прави се никад лакше са мером на чаше

18. 08. 2023. у 07:00

Направите укусни и мирисни колач са јабукама. Једноставан и укусан посни колач са јабукама одличан је за Бадњи дан, а прави се за тили час. Већину састојака већ имате код куће, а за меру користите чашу од 200 мл. Док га будете пекли замирисаће цела кућа, а укућани ће бити одушевљени.

ПОСНИ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА И ЦИМЕТОМ: Прави се никад лакше са мером на чаше

Foto: Jutjub/Printskrin/

Састојци:

  • 3 чаше ренданих јабука
  • 1 чаша шећера
  • 1 чаша уља
  • 3 чаше брашна
  • 3 кашике киселе воде
  • 1 кашичица соде бикарбоне
  • 1 кашичица цимета
  • шећер у праху

Припрема:

Јабуке помешати са шећером, па додати уље и цимет. Соду бокарбону помешати са киселом водом, па додати у јабуке. Добро измешати, па оставити да смеса одстоји око сат времена. Након тога у смесу додајте брашно, добро измешати да се све лепо повеже. Добијену смесу истресите у науљен плех, или га обложите папиром за печење. Рерну загрејте на 220 степени, а колач пеците док лепо не порумени око 25 минута. Проверите чачкалицом да ли је довољно печен. Када се прохлади исеците га на коцке и по жељи га пре служења поспите шећером у праху.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

БОТОВИ ВОДЕ СЛЕДЕЋИ БИКОВСКИ ТРЕНД ЗА МЕМЕ КРИПТОВАЛУТЕ – Снортер даје предност дегенима, ICO  премашио 1 милион долара