НАРАСТУ ОГРОМНЕ, А ПРАВЕ СЕ ДУПЛО БРЖЕ ОД СТАНДАРДНИХ: Брзе крофне из рерне, не гоје!

Novosti online

22. 02. 2024. у 13:00

КРОФНЕ су омиљени слаткиш који су нам спремале баке. Праве се дупло брже од стандардних, а укус је фантастичан.

НАРАСТУ ОГРОМНЕ, А ПРАВЕ СЕ ДУПЛО БРЖЕ ОД СТАНДАРДНИХ: Брзе крофне из рерне, не гоје!

Фото Shutterstock

Те велике, мекане и изнутра шупље лоптице посуте шећером у праху свима су омиљене, али припрема традиционалних крофни није нимало једноставна. Ту је и део са пржењем у дубоком уљу, што није здраво, а стајање уз шпорет јако је напорно.

Зато смо за вас пронашли рецепт за преукусне крофне из рерне, које се праве дупло брже, а укус је фантастичан!

Састојци:

* 40 г свежег квасца,

* 900 г оштрог брашна + око 100 г меког за премесивање и обликовање,

* 4 цела јаја,

* 300 мл јогурта,

* 200 мл воде,

* 150 г шећера + око 150 да се уваљају крофнице,

* 150 г маргарина + 100 за премазивање.

Припрема:

У млакој води размутит квасац и ставити кашику шећера. У ванглу сипати оштро брашно, јогурт, јаја, остатак шећера, отопљен маргарин и квасац који је одстајао пар минута.

Варјачом сјединити тесто, тако да буде мекано и лепљиво. Добро израдити варјачом, па оставити да одстоји сат времена, да се удвостручи.

Када је тесто нарасло, посути меким брашном радну површину, истрести тесто и премесити лагано и полако. Посути опет брашном површину и тесто, па оклагијом развући на дебљину 1-1,5 цм. Чашом вадити крофне и слагати у плех који сте премазали другим маргарином.

Водите рачуна да вам остане простора између крофни јер ће доста нарасти, а због тога вам све сигурно неће стати у један плех.

Фото Shutterstock

Оставите прву тепсију са крофнама да одстоји 15 минута, па укључите рерну да се загреје на 180 степени. Тек тада чашом вадите другу туру крофни, да вам не би прекисле ако их будете вадили кад и прве.

Када се рерна загрејала, а крофнице удвостручиле, ставите да се пеку док не добију светло браон боју. Док се пеку, отопите остатак маргарина и чим извадите из рерне, крофнице одмах премажите и уваљајте у шећер, или мешавину шећера и цимета.

Уживајте!

(Stil)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

СИТУАЦИЈА ЈЕ ДРАМАТИЧНА, НАЈВАЖНИЈЕ ДА СЕ НЕ ПРЕТВОРИ У ПОТПУНО ТРАГИЧНУ Застрашујуће упозорење Марије Захарове