МИЊОН КОЦКЕ: Једноставне за припрему, а најслађе коцке преливене чоколадом које сте пробали до сад

Новости онлине

01. 05. 2024. у 15:00

Колач који изгледа као да сте се много трудили, а уствари је прилично једноставан за припрему.

МИЊОН КОЦКЕ: Једноставне за припрему, а најслађе коцке преливене чоколадом које сте пробали до сад

Printscreen/Youtube/Kitchen from Tatiana

Корица је са додатком какоа па изгледа чоколадно, а  бели фил је од ситног сира. Колач подсећа на мињоне, популаран десерт који сви волимо.

Састојци: 

  • 200 г брашна
  • 100 г шећера
  • 60 мл уља
  • 70 мл млека
  • 3 јаја
  • 2 кашике какаоа
  • прашак за пециво
  • ванилин шећер

Пуњење:

  • 220 г младог сира
  • шећер по укусу
  • 1 јаје
  • кашика кукурузног скроба
  • ванилин шећер кесица

Припрема:

Величина калупа на унутрашњој ивици је 21 цм. Помешајте брашно, прашак за пециво и какао у једној чинији. У другој чинији помешајте ситан сир са шећером и ванилин шећером. Додајте и јаје па умутите миксером да нема грудвица. Додајте потом скроб и промешајте. У трећој чинији умутите јаја са шећером и ванилин шећером. Док мутите лагано додајте уље а потом и млеко. Када сте добро умутили додајте ону прву смесу са брашном па умутите миксером. У плех који је прекривен пек папиром изручите смесу, поравнајте. Фил од сира пребаците у посластичарски шприц (Кесу) па правите траке прво по средини, а потом и по крајевима. Траке подебљајте слободно како бисте истрошили цео фил.

Пец́и на 180 степени око 30-35 минута. Време печења и температура зависе од карактеристика рерне. Исеците на коцке пре послуживања.

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Две звезде – једно спектакуларно вече!  Да загреје и преокрене будућност

Две звезде – једно спектакуларно вече! Да загреје и преокрене будућност

Рефлектори српске престонице синоћ су били уперени у две звезде - легендарног Здравка Чолића и заиста јединствену, потпуно нову звезду међу уређајима за загревање дувана - Плоом! У препуној хали 5 Београдског сајма, пред више од 1.500 људи и уз добро познате хитове као што су "Ти си ми у крви", "Чија је оно звезда“ и "Тебе чувам за крај", ЈТИ, прва и једна од највећих јапанских инвестиција и цигаретна копанија број један у Србији, лансирала је Ploom X Advanced - најсавременији уређај за загревање дувана са иновативном и јединственом HeatFlow технологијом усавршеном у Јапану.

10. 05. 2024. у 16:45

Коментари (0)

НЕМАМО МИ ТАМО ШТА ДА ТРАЖИМО: Позната певачица позвала на ПОВЛАЧЕЊЕ Србије са Евровизије