МИЊОН КОЦКЕ: Једноставне за припрему, а најслађе коцке преливене чоколадом које сте пробали до сад
Колач који изгледа као да сте се много трудили, а уствари је прилично једноставан за припрему.
Корица је са додатком какоа па изгледа чоколадно, а бели фил је од ситног сира. Колач подсећа на мињоне, популаран десерт који сви волимо.
Састојци:
- 200 г брашна
- 100 г шећера
- 60 мл уља
- 70 мл млека
- 3 јаја
- 2 кашике какаоа
- прашак за пециво
- ванилин шећер
Пуњење:
- 220 г младог сира
- шећер по укусу
- 1 јаје
- кашика кукурузног скроба
- ванилин шећер кесица
Припрема:
Величина калупа на унутрашњој ивици је 21 цм. Помешајте брашно, прашак за пециво и какао у једној чинији. У другој чинији помешајте ситан сир са шећером и ванилин шећером. Додајте и јаје па умутите миксером да нема грудвица. Додајте потом скроб и промешајте. У трећој чинији умутите јаја са шећером и ванилин шећером. Док мутите лагано додајте уље а потом и млеко. Када сте добро умутили додајте ону прву смесу са брашном па умутите миксером. У плех који је прекривен пек папиром изручите смесу, поравнајте. Фил од сира пребаците у посластичарски шприц (Кесу) па правите траке прво по средини, а потом и по крајевима. Траке подебљајте слободно како бисте истрошили цео фил.
Пец́и на 180 степени око 30-35 минута. Време печења и температура зависе од карактеристика рерне. Исеците на коцке пре послуживања.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ВЕДРАНА РУДАН САОПШТИЛА ДА УМИРЕ: Потресна објава хрватске списатељице
ХРВАТСКА списатељица Ведрана Рудан месецима се бори с канцером, а сада је објавила тужну колумну у којој је саопштила "да умире".
15. 01. 2025. у 10:17
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)