НАПРАВИТЕ ЧУВЕНИ БАВАРСКИ КРЕМ: Одвешће вас директно на Европско првенство, овај неодољиви десерт можете јести док уживате у фудбалу
Баварски крем једноставно је направити, а невероватно је укусан десерт!

Фото Shutterstock
Кремаста, свиленкасто глатка текстура која се топи у устима са сваким залогајем, а може се повезати с преливима различитих укуса, воћем или разним додацима. Савршена је ако желите имати дашак Европског првенства на вашем столу. Уживајте!
Састојци:
- 5 кашичица желатина у праху
- 75 г воде
- 480 мл млека
- 4 жуманца
- 100 г шећера
- ¼ кашичице соли
- 1 кашичица екстракта ваниле
- 50 г маслаца
- 360 мл слатке павлаке
Припрема:
Ставите воду у малу посуду. Сипајте желатин у праху у воду и промешајте. Оставите са стране док кувате крем. У лонац ставите млеко и загрејте на средњој/средње јакој ватри док млеко не почне кипити. Повремено мешајте како млеко не би загорело.
У чинију ставите жуманца, шећер, со и ванилу. Добро умутите док жуманца не постану глатка и почну бледети. Након што се загреје, склоните млеко са рингле. Полако уливајте пола топлог млека у смесу од јаја и непрестано мешајте.
Када отприлике половину млека сједините са смесом од јаја, још једном све заједно умутите да се жуманца добро умешају те улијте смесу у лонац с преосталим млеком. Добро умутити да се сједини.
Смањите ватру и вратите лонац на ринглу да се крема скува уз стално мешање. Кувајте док се не згусне. Када је крем готов, склоните је с ватре и додајте маслац и набујали желатин па мешајте док се обоје потпуно не отопе у крему. Улијте крем кроз сито у велику чинију.
Пустите да се крем охлади на собној температури. Не стављајте је у фрижидер у овој фази јер не желите да се желатин у крему стегне. Повремено промешајте крем како бисте били сигурни да се равномерно хлади. Док се крем хлади, припремите калупе. Овај рецепт је за 7-8 чинијица баварског крема. Лагано премажите маслацем калупе. Оставите са стране док крем не буде готов.
Кад се крем охлади на готово собну температуру, почните мутити слатку павлаку за шлаг. Додајте отприлике четвртину шлага у крем собне температуре. Умешајте га, а затим додајте остатак шлага и лагано га мешајте док више не буде белих мрља у смеси. Смесу улијте у припремљене калупе и прекријте пластичном фолијом. Ставите у фрижидер да се охлади најмање 4 сата, најбоље преко ноћи. Послужите је саму или с умаком и воћем по жељи. Пријатно!
(Still)
Препоручујемо

ЧОКОЛАДНИ ЧИЗКЕЈК БЕЗ ПЕЧЕЊА: Прави се за 15 минута, а осваја на први залогај
11. 06. 2024. у 15:00

ЕВО РЕЦЕПТА КОЈИ ЈЕ НАЈТРАЖЕНИЈИ У СРБИЈИ: Роловане банане са чоколадом
05. 03. 2024. у 15:00

ОГЛАСИО СЕ ОРБАН: Издао велико упозорење због Ирана
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан упозорио је да би, у случају да се Иран распадне због тренутног рата, регион могао да постане неуправљив и ван контроле, што би имало озбиљне глобалне последице.
20. 06. 2025. у 10:34

ЖЕСТОКА ПРЕТЊА ТРАМПУ ИЗ МОЋНЕ ДРЖАВЕ: Ако се САД укључе у рат, напашћемо вас
МОЋНА шиитска милиција из Ирака, Катаиб Хезболах, која има подршку Ирана, запретила је нападима на америчке војне базе широм Блиског истока уколико се администрација Доналда Трампа одлучи да интервенише у евентуалном сукобу између Израела и Ирана.
20. 06. 2025. у 09:27

ЦЕЦИНА КУМА ЗВЕРСКИ УБИЈЕНА У САЧЕКУШИ: Изрешетали је из хеклера са пригушивачем - млади живот угашен у цик зоре
СВЕТЛАНА Цеца Ражнатовић и Жељко Ражнатовић Аркан упознали су се 11. октобра 1993. године на прослави дана Српске добровољачке гарде у Ердуту, а већ 19. фебруара 1995. године изговорили су судбоносно "Да" пред пријатељима и породицом.
20. 06. 2025. у 15:23
Коментари (0)