САХЕР ТОРТА: Рецепт за најпознатију торту на свету
15. 07. 2024. у 14:00
Рецепт за сахер торту долази из Аустрије, а осмислио га је чувени посластичар Франц Сахер 1832. године у Бечу, за кнеза Клеменса фон Метерниха. Ово је једна од најпознатијих и најпопуларнијих посластица, а прави се од меканог чоколадног бисквита који се премазује џемом, а на крају и чоколадом.
Повезане вести

РЕЦЕПТ ЗА "АНЂЕОСКУ КОСУ": Нови гастрономски хит који је заменио Дубаи чоколаду
Дубаи чоколада је доживела глобални успех, али након ње, свет посластичарства добио је још један необичан и луксузан хит.
28. 03. 2025. у 11:30

НЕ ПЕЧЕ СЕ, А ЛАКО СЕ СПРЕМА: Сарајевска торта, врло је издашна и топи се у устима
Сарајевска торта је прави невероватно лако, идеална је за све врсте славља, али и за изненадне госте - сви ће вам тражити парче више због савршеног чоколадног укуса.
12. 03. 2025. у 12:00

ТОРТА СА БАНАНАМА И ЧОКОЛАДОМ: Неодољиво кремаста посластица коју сви воле
Млечна торта са бананама и чоколадом је попут сна за сладокусце са савршеном комбинацијом укуса.
08. 03. 2025. у 15:00Јована Васић
Најновије из рубрике

ПОХОВАНА БОРАНИЈА: Овако спремљено јело сви воле да једу
Похована боранија је савршена било као прилог или предјело. Врло се лако прави.
02. 04. 2025. у 16:00

КАКО ДА НАПРАВИТЕ ДОМАЋЕ ПИШКОТЕ: Поступак припреме је једноставан и брз, а испадну укусније него куповне
Најчешће их користимо за тирамису или разне колаче, али пишкоте су укусни кексићи који се могу јести и сами. Припрема је брза и лака, а овај рецепт ће вам доказати да много тога можемо припремити и код куће.
02. 04. 2025. у 14:00

ШОПСКА САЛАТА: Омиљени прилог уз јело
Шопска салата толико је богата и укусна да је постала неизоставан део сваке трпезе.
02. 04. 2025. у 13:00

ЧОКОЛАДНИ РОЛАТ СА ВИШЊАМА: Слатка симфонија укуса која освојити сва ваша чула
Чоколадни ролат са вишњама је једноставан за припрему, кремаст је и лаган.
02. 04. 2025. у 11:30

ЧОРБА ОД КОПРИВА: Лековито и преукусно јело, идеално за јачање имунитета
Чорба од коприва је прави избор за све оне који су малокрвни, опорављају се од болести, али и за јачање организма. Посебно у пролеће.
02. 04. 2025. у 10:00
Коментари (0)