ДОРУЧАК КОЈИ СВИ ВОЛЕ: Направите савршене прженице
ВОЛИМО да их једемо, али често нам „испадну“ превише суве или гњецаво мекане, а не знамо због чега, јер нам се чини да сваки пут све урадимо исто током припреме.

Фото Shutterstock
Један од омиљених избора за доручак, прженице, није тешко спремити ако, приликом прављења, направите следеће кораке: Најпре тачно одредите однос јаја и млека. Требало би да се придржавате размере од једног јајета наспрам 150 мл млека, јер, ако ставите превише јаја, прженице ће имати укус сличан омлету.
Хлеб који користите требало би да буде стар најмање три дана, јер ће тако бити довољно сув и чврст да се не распадне приликом умакања у јаја и млеко, које би требало брзо обавити, по неколико секунди са сваке стране. Важно је и да парчићи хлеба буду једнаке дебљине, да би се истовремено испржили.
Уље загрејте тако да буде врело, па спуштајте прженице у тигањ и пеците их по два-три минута са сваке стране, окрећући их целе, шупљикавом кашиком. На крају би требало хлеб споља да буде хрскав и златно жуте боје, а средина као гушћи крем. Чим су пржене, извадите их из тигања шупљикавом кашиком и ставите на папирне убрусе, да се оцеде од сувишне масноће. Уз то, ваше прженице постаће још сочније ако их одмах потом поклопите.
Препоручујемо

ПУТИН И ЗЕЛЕНСКИ ДОЛАЗЕ НАДОМАК СРБИЈЕ?! Нове информације о месту сусрета двојице лидера
ВИШИ званичник у администрацији америчког председника Доналда Трампа рекао је да би састанак руског и украјинског председника Владимира Путина и Володимира Зеленског могао да се одржи у Мађарској, преноси Ројтерс.
19. 08. 2025. у 11:18

"СРАМ ВАС БИЛО ЗА СВЕ ШТО РАДИТЕ" Вучић са презиром одговорио Жаклини Таталовић на добацивања и упадице
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић одговорио је на упадице и добацивања новинарки Н1 Жаклини Таталовић.
17. 08. 2025. у 14:28

ИЗ СВИХ УГЛОВА: 32 године млађа жена нашег глумца се скинула у бикини (ФОТО)
МАРИЈА је објавила читав низ фотографија. Она је позирала у бикинију и фотографисала се из свих могућих углова.
18. 08. 2025. у 22:13
Коментари (0)