ТОРТА ОД ЈАГОДА: Издашна и преукусна, сви ће вам тражити рецепт
Овај рецепт обавезно запишите, можете га искористити у било којој прилици, јер сви обожавају овај слаткиш.

Foto: Shutterstock
Састојци (за 10 особа):
- 8 јаја
- 8 кашика шећера
- 8 кашика брашна
- 4 дл слатке павлаке
- 2 ванил-шећера
- 1 дл сока од јагоде
- 2 кашике уља
- 1 кг јагода
Припрема:
Беланца одвојити од жуманаца, те их умутити у чврст снег, а затим постепено додавати шећер мутећи све време.
У снег од беланаца умешати жуманца и брашно, па полако промешати варјачом. Припремљену масу сипати у науљен, брашном посут округао калуп за торту, па пећи 20 минута на 200 °Ц.
Печену кору извадити из калупа и оставити да се охлади, а потом издубити средину пишкоте и исећи на коцкице.
Већину јагода исећи на коцке, а мањи део оставити за декорацију. Слатку павлаку умутити у чврст шлаг.
Коцкице пишкота попрскати соком од јагода, помешати са 2/3 шлага од слатке павлаке, ванил-шећером и сецканим јагодама.
Припремљену масу сипати у издубљену кору, те ставити у фрижидер да се стегне.
Стегнуту торту декорисати преосталим шлагом и јагодама.
(krstarica)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ТОРТА СА ГРИЗОМ, ПУДИНГОМ И ПИШКОТАМА: Кремаста, јефтина, не пече се
01. 04. 2025. у 13:00

РЕЦЕПТ ЗА ВАСИНУ ТОРТУ: Нема лепше, ни укусније торте - ненадмашна је (ВИДЕО)
24. 03. 2025. у 11:30

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)