ТОРТА ОД ЈАГОДА: Издашна и преукусна, сви ће вам тражити рецепт

Новости онлине

08. 04. 2025. у 07:00

Овај рецепт обавезно запишите, можете га искористити у било којој прилици, јер сви обожавају овај слаткиш.

ТОРТА ОД ЈАГОДА: Издашна и преукусна, сви ће вам тражити рецепт

Foto: Shutterstock

Састојци (за 10 особа):

  • 8 јаја
  • 8 кашика шећера
  • 8 кашика брашна
  • 4 дл слатке павлаке
  • 2 ванил-шећера
  • 1 дл сока од јагоде
  • 2 кашике уља
  • 1 кг јагода

Припрема:

Беланца одвојити од жуманаца, те их умутити у чврст снег, а затим постепено додавати шећер мутећи све време.

У снег од беланаца умешати жуманца и брашно, па полако промешати варјачом. Припремљену масу сипати у науљен, брашном посут округао калуп за торту, па пећи 20 минута на 200 °Ц.

Печену кору извадити из калупа и оставити да се охлади, а потом издубити средину пишкоте и исећи на коцкице.

Већину јагода исећи на коцке, а мањи део оставити за декорацију. Слатку павла­ку умутити у чврст шлаг.

Коцкице пишкота попрскати соком од јагода, помешати са 2/3 шлага од слатке па­влаке, ванил-шећером и сецканим јагодама.

Припремљену масу сипати у издуб­љену кору, те ставити у фрижидер да се стегне.

Стегнуту торту декорисати преосталим шлагом и јагодама.

(krstarica)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ФИФА ПОМАЖЕ СРБИЈИ! Албанија у шоку