РЕЦЕПТ ЗА ЈЕДАН ОД НАЈЛЕПШИХ СТАРИНСКИХ КОЛАЧА: Уживаћете у укусу (ФОТО/ВИДЕО)

30. 05. 2023. у 17:47

ВОЋНИ колач коме ћете се враћати

РЕЦЕПТ ЗА ЈЕДАН ОД НАЈЛЕПШИХ СТАРИНСКИХ КОЛАЧА: Уживаћете у укусу (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

Воћни колач - Састојци:

4 јаја

4 кашике шећера + 100 гр
100 гр маслаца (МОЖЕ МАСТ)
корица лимуна
1/2 прашка за пециво
100 мл јогурта
180 гр брашна
сок лимуна

Намаз:

200 гр џема од кајсија
100 гр сецканих ораха и  лешника

Воћни колач - Припрема:

Умутити жуманца са 4 кашике шећера, па додати растопљен маслац, корицу лимуна, брашно просејано са прашком за пециво, јогурт и све добро изједначити.

Сипати у мало већи плех (мој 35x25), али може и већи. Пећи на 200 степени око 15 мин.

Foto: Bakina kuhinja

 

Извадити и премазати са џемом и посути са 50 гр сецканих ораха и лешника. Беланца умутити са шећером, додати 2 кашике лимуновог сока. Мутити 5-6 мин. Истрести на колач преко џема  и  посути остатком ораха и лешника. Вратити у рерну и пећи још 30 мин на 150  степени. Сећи охлађен.

Леп као торта један од најлепших старинских колача.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).

09. 01. 2025. у 20:45

Коментари (0)

ЈЕ ЛИ, БРЕ, ШМЕКЕРИ! Дејан Савић није могао да верује шта ватерполисти Црне Горе раде против Србије и одржао им говор за памћење (ВИДЕО)