РЕЦЕПТ ЗА ЈЕДАН ОД НАЈЛЕПШИХ СТАРИНСКИХ КОЛАЧА: Уживаћете у укусу (ФОТО/ВИДЕО)
ВОЋНИ колач коме ћете се враћати
Воћни колач - Састојци:
4 јаја
100 гр маслаца (МОЖЕ МАСТ)
корица лимуна
1/2 прашка за пециво
100 мл јогурта
180 гр брашна
сок лимуна
Намаз:
200 гр џема од кајсија
100 гр сецканих ораха и лешника
Воћни колач - Припрема:
Умутити жуманца са 4 кашике шећера, па додати растопљен маслац, корицу лимуна, брашно просејано са прашком за пециво, јогурт и све добро изједначити.
Сипати у мало већи плех (мој 35x25), али може и већи. Пећи на 200 степени око 15 мин.
Извадити и премазати са џемом и посути са 50 гр сецканих ораха и лешника. Беланца умутити са шећером, додати 2 кашике лимуновог сока. Мутити 5-6 мин. Истрести на колач преко џема и посути остатком ораха и лешника. Вратити у рерну и пећи још 30 мин на 150 степени. Сећи охлађен.
Леп као торта један од најлепших старинских колача.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДАНАС ПРАВИМО МУСАКУ СА ТИКВИЦАМА: Пролећни ручак који волимо (ВИДЕО)
28. 05. 2023. у 12:00
НЕНАЈАВЉЕНЕ ГОСТЕ послужите пијаним колачем: Савршен прилог уз кафу или чај
15. 05. 2023. у 11:00
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)