ШАПИЦЕ НА МАСТИ: Рецепт који се генерацијама припрема и који се прави од састојака које имамо у кући
Шапице се праве са машћу, јер им то даје онај познати осећај "топљења" у устима.

Фото Shutterstock
Наравно, могу се правити и са маргарином или путером.
Ово су колачи који могу дуго да стоје.
Састојци:
- 2 јаја
- 150 - 200 г шећера
- 200 г масти
- 400 г брашна
- 1/2 прашка за пециво
- 2 ванилин шећера
- корица лимуна
- 150 г млевених ораха
- прах шећер за посипање
Припрема:
Пенасто умутити маст са шећером, додати јаја, корицу лимуна, прашак за пециво и 1 ванилин шећер и поново добро умутити.
Додати брашно и замесити тесто. Калупиће плехане за шапице намазати уљем или машћу и посути брашном.
У сваки плехчић притиснути тесто не превише равно у калупу.
Ставити калупе у плех пећи на 180 степени Ц 30 мин.
Вадити док су врући уваљати у прах шећер замирисан ванилин шећером.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)