ЗДРАВА, УКУСНА И ТОПИ СЕ У УСТИМА: Пита од карфиола, која је одушевила милионе
Карфиол је нискокалорична намирница богата минералима, аминокиселинама и протеинима. Идеалан спој са хрскавим тестом које се топи у устима.
![ЗДРАВА, УКУСНА И ТОПИ СЕ У УСТИМА: Пита од карфиола, која је одушевила милионе ЗДРАВА, УКУСНА И ТОПИ СЕ У УСТИМА: Пита од карфиола, која је одушевила милионе](/data/images/2024-03-14/462304_shutterstock-2188113305_fmob.jpg)
Foto: Shoutterstock
Састојци:
- 1 средња главица карфиола
- 3 јајета
- 3 дл јогурта
- 50 мл уља
- око 350 г брашна
- 1 кесица прашка за пециво
- по укусу соли
- 1/2 кашичице соде бикарбоне
- 1 кашика свежег першуна
- 1 кашичица свеже мирођије
- 1/2 кашичице белог бибера
- 1 шаргарепа
- 150 г ћурећих прса
100 г качкаваља Припрема: Карфиол очистите, одвојите цветове, оперите и ставите у хладну воду да се кувају. Када вода прокључа, карфиол процедите, налијте новом, врућом водом, посолите и кувајте 10 минута од када вода поново прокључа.
Извадите га из воде и оставите да се мало прохлади. Укључите рерну на 220 степени С и док се рерна греје умутите јаја, посолите, додајте уље, јогурт, бибер, опран и исецкан першун и мирођију, изрендану шаргарепу и исецкана прса на коцкице. Све добро промешајте, па додајте просејано брашно помешано са прашком за пециво и содом бикароном. Тепсију пречника 30 цм премажите уљем и поспите брашном, или обложите папиром за печење, па изручите смесу. Преко поређајте цветове карфиола и благо их утиснуте у тесто. Пеците док не порумени (око 30 минута), а по потреби смањите температуру на 200 степени. Пред крај печења извадите питу и поспите комадићима или ренданим качкаваљем и оставите да се запече.
БОНУС ВИДЕО - ДР Новости: Када треба почети са анти-аге рутином
(Трпеза)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![ПИТА СА ШЉИВАМА И ЧОКОЛАДОМ: Врло једноставна посластица, а тако укусна ПИТА СА ШЉИВАМА И ЧОКОЛАДОМ: Врло једноставна посластица, а тако укусна](/data/images/2024-03-12/461674_shutterstock-153309494_t.jpg?time=1710268887)
ПИТА СА ШЉИВАМА И ЧОКОЛАДОМ: Врло једноставна посластица, а тако укусна
12. 03. 2024. у 20:30
![ОВАКВУ ДО САДА НИСТЕ ЈЕЛИ: Гибаница са сиром, хрскава кора и тесто меко као душа ОВАКВУ ДО САДА НИСТЕ ЈЕЛИ: Гибаница са сиром, хрскава кора и тесто меко као душа](/data/images/2024-02-04/449587_shutterstock-1867411768_t.jpg?time=1707301119)
ОВАКВУ ДО САДА НИСТЕ ЈЕЛИ: Гибаница са сиром, хрскава кора и тесто меко као душа
07. 02. 2024. у 11:00
![ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице](/data/images/2025-02-14/572847_tan2025-02-1414552027-0-1_kf.jpg?time=1739558680)
ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице
УЧЕСНИЦИ Минхенске безбедносне конференције слушали су говор потпредседника САД Џеј-Ди Венса готово без аплауза, показује снимак преноса његовог наступа на сајту Беле куће.
14. 02. 2025. у 17:34
![ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи](/data/images/2025-02-12/572152_jasna-bosnjakovic-nikad-nije-kasno_kf.jpg?time=1739372786)
ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи
ЈАСНА Бошњаковић, певачица и некадашња учесница шоуа „Никад није касно“, преминула је изненада у 48. години, на путу ка болници.
12. 02. 2025. у 16:05
![ПРОБЛЕМИ НЕ ПРЕСТАЈУ: Милица Милша поново оперисана (ФОТО) ПРОБЛЕМИ НЕ ПРЕСТАЈУ: Милица Милша поново оперисана (ФОТО)](/data/images/2025-02-15/572931_118127-milica-milsa-operacija-2-ig_kf.jpg?time=1739608295)
ПРОБЛЕМИ НЕ ПРЕСТАЈУ: Милица Милша поново оперисана (ФОТО)
ЈОШ један захват у низу.
15. 02. 2025. у 09:31
Коментари (0)