РЕЦЕПТ ЗА СОЧНИ ХЛЕБ СА ТИКВИЦАМА: Данима остане свеж и мекан

Новости онлине

16. 08. 2024. у 08:00

Хлеб са тиквицама можете да једете сам или уз неки слатки намаз по жељи.

РЕЦЕПТ ЗА СОЧНИ ХЛЕБ СА ТИКВИЦАМА: Данима остане свеж и мекан

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 380 г вишенаменског брашна,
  • 2 кашичице цимета
  • 1 кашичица прашка за пециво
  • 1 кашичица соде бикарбоне
  • 1 кашичица морске соли
  • 60 г шећера
  • 125 мл уља
  • 3 велика јајета
  • 1 кашика екстракта ваниле
  • 380 г ренданих тиквица
  • 130 г сецканих ораха

Припрема:

Загрејте рерну на 160° и намажите две мање тепсије за хлеб. У великој посуди умутите брашно, цимет, прашак за пециво, соду бикарбону и со. У другој великој посуди умутите шећер, уље, јаја и ванилу. Додајте рендане тиквице и мешајте да се сједине. Помешајте састојке.

Додајте суве састојке мокрим састојцима и мешајте док се не сједине. Убаците орахе.

Поделити тесто између припремљених тепсија и додатно поспите орасима. Пеците 40 до 55 минута. Извадите из рерне, оставите да се охлади, сеците и уживајте!

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИЈА ЖЕСТОКО НАПАДНУТА ТОКОМ НОЋИ: Експлозије код базе где полећу мигови са моћним кинжалима (ВИДЕО)

РУСИЈА ЖЕСТОКО НАПАДНУТА ТОКОМ НОЋИ: Експлозије код базе где полећу мигови са моћним "кинжалима" (ВИДЕО)

ВОРОЊЕШКУ и Курску област у Русији синоћ су напале беспилотне летелице и ракете, а јутрос је уследио напад и на Нижњеновгородску област, преноси Украјинска правда.

14. 08. 2024. у 08:35

Коментари (0)

ЗАШТИТИМО ПРИРОДУ: Здрава животна средина је основа здравог друштва