ПОСНА МУСАКА ОД ПОВРЋА И ПИРИНЧА: Још укуснија од класичне мусаке
Са мало састојака можете направити укусно и здраво јело за целу породицу.
Састојци:
- 1 кг кромпира
- 1 главица црног лука
- 2 шаргарепе
- 1 шоља пиринча
- 300 г печурака
- уље
- мало алеве паприке
- со
- бибер
Припрема:
Вече пре него што ћете спремати мусаку, потопите пиринач у чинију с водом и оставите преко ноћи да набубри.
Кромпир ољуштите и исеците га на ситније комаде, добро зачините, промешајте и оставите са стране у тепсији у којој ћете пећи мусаку. Шаргарепу и црни лук ољуштите, па шаргарепу исеците на кругове или ситније коцке, а црни лук што ситније и сједините са кромпиром. Налијте водом тек толико да се прекрије поврће и пеците око пола сата на 180 степени.
За то време, печурке очистите, исеците на танке колутове и на уљу испржите. Тек када добију лепу боју, убаците пиринач и искључите ринглу, али оставите тигањ на њој. Када су се печурке и пиринач сјединили, убаците у запечено поврће и поново зачините ако за тим има потребе.
Промешајте састојке у тепсији и поспите алевом паприком и запеците још 15 минута.
(Оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МЕДИТЕРАНСКИ ПИРИНАЧ: Посно јело са тајним састојком који му даје посебан шмек
09. 04. 2024. у 17:52
ТРИК КОЈИ ЗНАЈУ САМО КУВАРИ: На овај начин треба чувати бели лук
04. 01. 2024. у 18:14
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)