ПОСНА МУСАКА ОД ПОВРЋА И ПИРИНЧА: Још укуснија од класичне мусаке

Новости онлине

12. 04. 2024. у 09:00

Са мало састојака можете направити укусно и здраво јело за целу породицу.

ПОСНА МУСАКА ОД ПОВРЋА И ПИРИНЧА: Још укуснија од класичне мусаке

Фото: Схуттерсток

Састојци:

  • 1 кг кромпира
  • 1 главица црног лука
  • 2 шаргарепе
  • 1 шоља пиринча
  • 300 г печурака
  • уље
  • мало алеве паприке
  • со
  • бибер

Припрема:

Вече пре него што ћете спремати мусаку, потопите пиринач у чинију с водом и оставите преко ноћи да набубри.

Кромпир ољуштите и исеците га на ситније комаде, добро зачините, промешајте и оставите са стране у тепсији у којој ћете пећи мусаку. Шаргарепу и црни лук ољуштите, па шаргарепу исеците на кругове или ситније коцке, а црни лук што ситније и сједините са кромпиром. Налијте водом тек толико да се прекрије поврће и пеците око пола сата на 180 степени.

За то време, печурке очистите, исеците на танке колутове и на уљу испржите. Тек када добију лепу боју, убаците пиринач и искључите ринглу, али оставите тигањ на њој. Када су се печурке и пиринач сјединили, убаците у запечено поврће и поново зачините ако за тим има потребе.

Промешајте састојке у тепсији и поспите алевом паприком и запеците још 15 минута.

(Оna)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БЕБА ИЗ СРБИЈЕ СЕ УГУШИЛА НАОЧИГЛЕД РОДИТЕЉА: Незапамћена трагедија на Халкидикију

БЕБА ИЗ СРБИЈЕ СЕ УГУШИЛА НАОЧИГЛЕД РОДИТЕЉА: Незапамћена трагедија на Халкидикију

БЕБА из Србије, стара свега 13 месеци, изненада је изгубила живот у једном угоститељском објекту на Халкидикију. Како наводе грчки медији, ова незапамћена трагедија одиграла се пред очима дететових родитеља.

16. 07. 2025. у 14:33

Коментари (0)

ОМР ГРУПА ПОСТАЈЕ ЕКСКЛУЗИВНИ ДИСТРИБУТЕР АУТОМОБИЛСКИХ БРЕНДОВА КОМПАНИЈЕ CHANGAN ЗА ЗАПАДНИ БАЛКАН