ПОСНА МУСАКА ОД ПОВРЋА И ПИРИНЧА: Још укуснија од класичне мусаке

Новости онлине

12. 04. 2024. у 09:00

Са мало састојака можете направити укусно и здраво јело за целу породицу.

ПОСНА МУСАКА ОД ПОВРЋА И ПИРИНЧА: Још укуснија од класичне мусаке

Фото: Схуттерсток

Састојци:

  • 1 кг кромпира
  • 1 главица црног лука
  • 2 шаргарепе
  • 1 шоља пиринча
  • 300 г печурака
  • уље
  • мало алеве паприке
  • со
  • бибер

Припрема:

Вече пре него што ћете спремати мусаку, потопите пиринач у чинију с водом и оставите преко ноћи да набубри.

Кромпир ољуштите и исеците га на ситније комаде, добро зачините, промешајте и оставите са стране у тепсији у којој ћете пећи мусаку. Шаргарепу и црни лук ољуштите, па шаргарепу исеците на кругове или ситније коцке, а црни лук што ситније и сједините са кромпиром. Налијте водом тек толико да се прекрије поврће и пеците око пола сата на 180 степени.

За то време, печурке очистите, исеците на танке колутове и на уљу испржите. Тек када добију лепу боју, убаците пиринач и искључите ринглу, али оставите тигањ на њој. Када су се печурке и пиринач сјединили, убаците у запечено поврће и поново зачините ако за тим има потребе.

Промешајте састојке у тепсији и поспите алевом паприком и запеците још 15 минута.

(Оna)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне

ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне

СРЕЋКО Стефановић (22), Саша Станковић (22) и Далибор Петровић (24) оглашени су данас кривим у Вишем суду у Београду за тешко убиство Станимира Брајковића (74) на безобзиран и насилнички начин у затвору Падинска Скела почетком фебруара 2024. године. Овом првостепеном пресудом Стефановић је осуђен на 19 година затвора, а Станковић и Петровић на по 18 година.

11. 12. 2025. у 16:22

Коментари (0)

Када је кеш/рефинансирајући кредит најбоља опција за вас и какве опције нуде банке у Србији?