ПОХОВАНИ ПИРЕ КРОМПИР: Споља хрскав, изнутра мекан, толико укусан да ћете уживати у сваком залогају

Новости онлине

30. 09. 2024. у 08:00

КРОМПИР је поврће које можете да спремате на различите начине и свако јело је једнако укусно.

ПОХОВАНИ ПИРЕ КРОМПИР: Споља хрскав, изнутра мекан, толико укусан да ћете уживати у сваком залогају

Foto: Shutterstock

 Осим што је кромпир једноставан за припрему, одлично се слаже са многим намирницама, а данас вам доносимо рецепт за поховани пире кромпир који ће вам се сигурно допасти.

Састојци:

  • 5 кромпира 
  • 1/2 паприке
  • 1 чен белог лука
  • 2 кашике кукурузног скроба
  • 2 јајета
  • презле
  • 1/2 везе першуна

Припрема:

Кромпир ољуштите и исеците на коцке, па ставите да се кува. У тигању пропржите ситно сецкану паприку и целе ченове белог лука. Када паприка омекша, извадите бели лук из тигања, а скуван кромпир процедите. Кромпир испасирајте, додајте паприку, па посолите и побиберите. Додајте скроб и све лепо сједините. Умотајте кромпир у пек-папир и ставите у фрижидер на пола сата. Обликујте дебљу змијицу и исеците на колутове или обликујте дугачку, а ниску купу, па исеците троугао. 

У једној посуди умутите јаја, у другој презле са сецканим першуном. Умочите пире кромпир у јаја, па у презле и онда пржите у загрејаном уљу. Извадите на убрус да се оцеде. 

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШОК ПОРУКА ИЗ БУНДЕСТАГА: Украјина никада не може да победи Русију, то никада није био циљ

ШОК ПОРУКА ИЗ БУНДЕСТАГА: Украјина никада не може да победи Русију, то никада није био циљ

ФРИДРИХ Мерц, лидер конзервативног блока ЦДУ/ЦСУ, највеће опозиционе снаге у Бундестагу, изјавио је данас да савезници Украјине никада нису као циљ имали победу Кијева у рату против Русије.

29. 09. 2024. у 19:14

МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је у емисији "Таковска 10" да Србија касни са увођењем обавезне војне обавезе. Суштина је да се изгради одбрамбени капацитет Србије, сваки дан и сваку годину коју чекамо, губимо генерације младих војника, рекао је генерал Мојсиловић. У једној класи рачунамо до 20.000 војника-регрута, на годишњем нивоу, два и по месеца по пет хиљада њих у једној класи, односно циклусу, рекао је Мојсиловић уз напомену да ће прво бити регрутовани млађи војници, почев од 2006. годишта.

25. 09. 2024. у 22:01

Коментари (0)

НАШ ГЛУМАЦ О НЕСТАНКУ ЋЕРКЕ: Ко зна како би се завршило - девојчица јој је одвукла пажњу пре мог доласка