ПОХОВАНИ ПИРЕ КРОМПИР: Споља хрскав, изнутра мекан, толико укусан да ћете уживати у сваком залогају

Новости онлине

30. 09. 2024. у 08:00

КРОМПИР је поврће које можете да спремате на различите начине и свако јело је једнако укусно.

ПОХОВАНИ ПИРЕ КРОМПИР: Споља хрскав, изнутра мекан, толико укусан да ћете уживати у сваком залогају

Foto: Shutterstock

 Осим што је кромпир једноставан за припрему, одлично се слаже са многим намирницама, а данас вам доносимо рецепт за поховани пире кромпир који ће вам се сигурно допасти.

Састојци:

  • 5 кромпира 
  • 1/2 паприке
  • 1 чен белог лука
  • 2 кашике кукурузног скроба
  • 2 јајета
  • презле
  • 1/2 везе першуна

Припрема:

Кромпир ољуштите и исеците на коцке, па ставите да се кува. У тигању пропржите ситно сецкану паприку и целе ченове белог лука. Када паприка омекша, извадите бели лук из тигања, а скуван кромпир процедите. Кромпир испасирајте, додајте паприку, па посолите и побиберите. Додајте скроб и све лепо сједините. Умотајте кромпир у пек-папир и ставите у фрижидер на пола сата. Обликујте дебљу змијицу и исеците на колутове или обликујте дугачку, а ниску купу, па исеците троугао. 

У једној посуди умутите јаја, у другој презле са сецканим першуном. Умочите пире кромпир у јаја, па у презле и онда пржите у загрејаном уљу. Извадите на убрус да се оцеде. 

(stvarukusa/mondo)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
НИЈЕ НИ КУПИЛА КАРТУ, НА ПЛАЖИ ЈОЈ ПОНУДИЛИ БЕСПЛАТНУ ВОЖЊУ: Нови детаљи трагичне смрти Новосађанке у Будви

НИЈЕ НИ КУПИЛА КАРТУ, НА ПЛАЖИ ЈОЈ ПОНУДИЛИ БЕСПЛАТНУ ВОЖЊУ: Нови детаљи трагичне смрти Новосађанке у Будви

ТИНЕЈЏЕРКА је, како каже њен близак пријатељ, била девојка пуна живота, имала је много планова за будућност, а тек је имала 19 година, и цео живот је био пред њом, а сада је читава њена породица завијена у црно.

30. 05. 2025. у 14:42

Коментари (0)

СТИЖУ ВЕЛИКЕ ЗАДУШНИЦЕ: Шта све верници треба да испоштују?