ПОХОВАНИ ПИРЕ КРОМПИР: Споља хрскав, изнутра мекан, толико укусан да ћете уживати у сваком залогају
КРОМПИР је поврће које можете да спремате на различите начине и свако јело је једнако укусно.

Foto: Shutterstock
Осим што је кромпир једноставан за припрему, одлично се слаже са многим намирницама, а данас вам доносимо рецепт за поховани пире кромпир који ће вам се сигурно допасти.
Састојци:
- 5 кромпира
- 1/2 паприке
- 1 чен белог лука
- 2 кашике кукурузног скроба
- 2 јајета
- презле
- 1/2 везе першуна
Припрема:
Кромпир ољуштите и исеците на коцке, па ставите да се кува. У тигању пропржите ситно сецкану паприку и целе ченове белог лука. Када паприка омекша, извадите бели лук из тигања, а скуван кромпир процедите. Кромпир испасирајте, додајте паприку, па посолите и побиберите. Додајте скроб и све лепо сједините. Умотајте кромпир у пек-папир и ставите у фрижидер на пола сата. Обликујте дебљу змијицу и исеците на колутове или обликујте дугачку, а ниску купу, па исеците троугао.
У једној посуди умутите јаја, у другој презле са сецканим першуном. Умочите пире кромпир у јаја, па у презле и онда пржите у загрејаном уљу. Извадите на убрус да се оцеде.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

УМРЛА ПЕВАЧИЦИНА МАЈКА: Ко је била Хафа Карић и откуд јој арапско име, ретко у Србији?
ЈАВНОСТ је изненадила вест да је преминула једна од омиљених дама породице Карић, Хафа Карић.
09. 03. 2025. у 17:51
Коментари (0)