ПЕЦИВО СА ОВАСОМ И ТИКВИЦАМА: Садржи све што вам је потребно за добар почетак дана

ПЕЦИВО СА ОВАСОМ И ТИКВИЦАМА: Садржи све што вам је потребно за добар почетак дана

Пециво од тиквица је лагано, укусно јело идеално за доручак, ужину или лагани оброк. Овај једноставан рецепт је одличан начин да уживате уз минималан напор у хранљивом, а уједно укусном јелу.

05. 03. 2025. у 07:00Јована Васић

НЕОДОЉИВ СПОЈ: Хлеб од маслина и сланинице, учиниће ваш доручак савршеним

НЕОДОЉИВ СПОЈ: Хлеб од маслина и сланинице, учиниће ваш доручак савршеним

Разне врсте хлеба могу да се направе, а посебно су популарни они који у себи садрже неке ароматичне намирнице. Управо мислимо на хлеб који садржи маслине и сланину. Рецепт за овај хлеб ће вас одмах освојити што мирисом, што укусом.

04. 03. 2025. у 07:00Јована Васић

ЗА ДОРУЧАК ПРОБАЈТЕ НОРВЕШКЕ УШТИПКЕ: Праве се муњевитом брзином, од само 5 састојака

ЗА ДОРУЧАК ПРОБАЈТЕ НОРВЕШКЕ УШТИПКЕ: Праве се муњевитом брзином, од само 5 састојака

Норвешки уштипци се праве невероватно лако, те не морате да проводите сате у кухињи, већ ћете зачас имати на трпези омиљени сланиш. Могу да се комбинују са бројним сланим намирницама попут: печенице, сира, ајвара...Са друге стране, многи их воле и у слаткој варијанти, те их једу уз џем или чоколадни крем.

28. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

РЕЦЕПТ ЗА НАЈЛЕПШУ ДОМАЋУ ПОГАЧУ БЕЗ ЈАЈА И КВАСЦА: Спрема се брзо и лако, а мирисом враћа у детињство

РЕЦЕПТ ЗА НАЈЛЕПШУ ДОМАЋУ ПОГАЧУ БЕЗ ЈАЈА И КВАСЦА: Спрема се брзо и лако, а мирисом враћа у детињство

Ова погача прави се без квасца и јаја, па нема чекања да тесто надође, а резултат је мекана унутрашњост и хрскава корица која ће одушевити свакога. Припрема је брза и лака, идеална за тренутке када вам треба укусан хлеб без пуно труда.

24. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

КИФЛИЦЕ СА КИСЕЛИМ КУПУСОМ: Мекани и укусни залогаји, којима нико не може да одоли

КИФЛИЦЕ СА КИСЕЛИМ КУПУСОМ: Мекани и укусни залогаји, којима нико не може да одоли

Верујемо да овакве кифлице још увек нисте пробали, па је време да ту грешку исправите и обрадујете укућане овим дивним кифлицама. Служите их топле, уз павлаку или јогурт.

23. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

ОРИГИНАЛНА ИТАЛИЈАНСКА ЋАБАТА: Хрскави шупљикави хлеб који је идеалан за брускете и сендвиче

ОРИГИНАЛНА ИТАЛИЈАНСКА ЋАБАТА: Хрскави шупљикави хлеб који је идеалан за брускете и сендвиче

Реч "циабатта" у преводу значи папуча, а име је добила јер својим обликом мало подсећа на старинске папуче. Како је француски багет постајао све више популаран и у Италији, тамошњи пекари су одлучили да направе хлеб, који ће им такође служити за сендвиче. Па се сендвич са ћабатом, зове панини. Основни састојци ћабате су пшенично брашно, маслиново уље, квасац, со и вода. За њен шупљикави изглед је веома битно да се тесто не меси већ развлачи и преклапа.

21. 02. 2025. у 11:36Jована Васић

ПЕЧЕНЕ ЗА САМО 30 МИНУТА: Мекане и кремасте бухтле са сиром по арапском рецепту (ВИДЕО)

ПЕЧЕНЕ ЗА САМО 30 МИНУТА: Мекане и кремасте бухтле са сиром по арапском рецепту (ВИДЕО)

БУХТЛЕ су посластица која је обележила многа детињства. Најчешће смо их јели са домаћим пекмезом, било од шљива или марелица, али су биле укусне и саме, само посуте шећером у праху.

06. 02. 2025. у 09:00