Kompanija NIS nastavlja sa podrškom gradu Zrenjaninu

Kompanija NIS nastavlja sa podrškom gradu Zrenjaninu

KOMPANIJA NIS nastavila je sa pružanjem podrške zdravstvenim ustanovama u našoj zemlji, u okviru koje je nabavljena savremena medicinska oprema za potrebe Opšte bolnice „Đorđe Joanović“, kao i Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ u Zrenjaninu, vredna više od 10,5 miliona dinara.

13. 07. 2023. u 15:24

NOVE PRILIKE ZA ODRŽIVA ULAGANJA U SRBIJI: Predstavljena mapa za investiranje koje doprinosi razvoju privrede, društva i čuva životnu sredinu

NOVE PRILIKE ZA ODRŽIVA ULAGANJA U SRBIJI: Predstavljena mapa za investiranje koje doprinosi razvoju privrede, društva i čuva životnu sredinu

U ORGANIZACIJI Vlade Republike Srbije i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), u Palati Srbija danas je održan forum „Promocija održivih investicija“. Na ovom događaju javnosti je prvi put predstavljena „Mapa investicionih prilika u skladu sa UN Ciljevima održivog razvoja (COR)“. Forum je organizovan sa ciljem da se kompanije podstaknu da posluju na način koji, osim što im donosi profit, istovremeno doprinosi ekonomskom rastu zemlje, zaštiti životne sredine i društvenom blagostanju.

30. 06. 2023. u 15:02

Misli zeleno

U užurbanom, savremenom načinu života, kada na odmor odlazimo jednom godišnje i ponekad na neki produženi vikend i izlet, gubimo kontakt s prirodom.

A priroda nisu samo stabla, mora, reke, jezera, livade... Priroda je mnogo više.

Dobro je poznato da boravak u prirodi smanjuje stres, ali dosad nije bilo jasno koliko tačno vremena treba da provedemo u zelenoj oazi, da bi se u našem organizmu smanjio nivo kortizola, tzv. hormona stresa.

Stručna istraživanja su pokazala da je potrebno dnevno da provedemo između 20 i 30 minuta kako bismo optimalno osetili opuštajuće i umirujuće delovanje prirode, nije bitno da li sedimo ili šetamo.

"Čuvajmo Zemlju i prirodu na njoj, jer ih nismo nasledili od svojih dedova i očeva, nego smo ih pozajmili od svojih potomaka." Poglavica Bik Koji Sedi

Info tabla

01

Ko je zeleni potrošač?

02

Šta podrazumeva digitalna održivost?

03

Šta predstavlja održivu ambalažu?

04

Šta je aeroponika?

05

Šta su urbana toplotna ostrva?

06

Šta su peščane oluje?