Kompanija NIS nastavlja sa podrškom gradu Zrenjaninu

Kompanija NIS nastavlja sa podrškom gradu Zrenjaninu

KOMPANIJA NIS nastavila je sa pružanjem podrške zdravstvenim ustanovama u našoj zemlji, u okviru koje je nabavljena savremena medicinska oprema za potrebe Opšte bolnice „Đorđe Joanović“, kao i Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ u Zrenjaninu, vredna više od 10,5 miliona dinara.

13. 07. 2023. u 15:24

NOVE PRILIKE ZA ODRŽIVA ULAGANJA U SRBIJI: Predstavljena mapa za investiranje koje doprinosi razvoju privrede, društva i čuva životnu sredinu

NOVE PRILIKE ZA ODRŽIVA ULAGANJA U SRBIJI: Predstavljena mapa za investiranje koje doprinosi razvoju privrede, društva i čuva životnu sredinu

U ORGANIZACIJI Vlade Republike Srbije i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), u Palati Srbija danas je održan forum „Promocija održivih investicija“. Na ovom događaju javnosti je prvi put predstavljena „Mapa investicionih prilika u skladu sa UN Ciljevima održivog razvoja (COR)“. Forum je organizovan sa ciljem da se kompanije podstaknu da posluju na način koji, osim što im donosi profit, istovremeno doprinosi ekonomskom rastu zemlje, zaštiti životne sredine i društvenom blagostanju.

30. 06. 2023. u 15:02

Misli zeleno

22.maj Svetski dan biodiverziteta

Šta je zajedničko biodiverzitetu i dominama? Kada jedan deo padne, sve ostalo može da se uruši. Svi moramo da zaštitimo delikatnu ravnotežu biodiverziteta po svaku cenu – i zbog prirode i zbog nas samih. Jedno je sigurno: uprkos svom tehnološkom napretku, mi u potpunosti zavisimo od zdravog ekosistema za vodu, hranu, lekove, odeću, gorivo, sklonište i energiju.


Kada je u pitanju biodiverzitet, mi smo deo jednačine, ali moramo biti i deo rešenja.


Evo 5 načina kako:

💧Koristite vodu mudro

♻Izaberite višekratnu upotrebu

🍽Smanjite bacanje hrane

🗑Održavajte prirodu čistom

I što je najvažnije širite vest

Info tabla

01

Šta označava CARPOOLING?

02

Ko su ekološki migranti?

03

Šta je održivi lanac snabdevanja?

04

Šta predstavlja regenerativna poljoprivreda?

05

Šta podrazumeva naked/nude pakovanje?

06

Digitalna trezvenost?