ZA PUNJENJE BAZENA KAZNE I DO 50.000: Vodovod apeluje na sugrađane da budu odgovorni i da racionalno troše vodu

ZA PUNJENJE BAZENA KAZNE I DO 50.000: "Vodovod" apeluje na sugrađane da budu odgovorni i da racionalno troše vodu

VISOKE dnevne temperature, koje poslednjih dana idu i do 40 stepeni Celzijusovih, povećale su potrošnju vode, pogotovo u prigradskim prestoničkim opštinama. Iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" apeluju na sugrađane da budu savesni i odgovorni, te da racionalno i namenski troše vodu iz gradskog vodovoda, kako bi svi Beograđani imali dovoljno dragocene tečnosti onda kada je najpotrebnija.

19. 07. 2024. u 10:50

RASHLADNI UREĐAJI, PO PRAVILU, NISU ČESTI IZAZIVAČI POŽARA: Klimu isključiti kad ste van kuće

RASHLADNI UREĐAJI, PO PRAVILU, NISU ČESTI IZAZIVAČI POŽARA: Klimu isključiti kad ste van kuće

KLIMA-uređaj, po pravilu, nije čest izazivač požara u stanu. Bez obzira na to što je u nedelju uveče erkondišn bio uzrok požara u dva stana u Rakovici na petom spratu zgrade u Ulici Pere Velimirovića, ne može se reći da se ovo često događa - ističe za "Novosti" majstor Miroslav Radojević. - Požar mogu da izazovu instalacije u klimi, ako je ona neispravna, stara i ishabana, kao i nestručno njeno premeštanje.

17. 07. 2024. u 17:51

RADNICI I MAŠINE ZAPOSELI ČUKARIČKA NASELJA: Saniraju staze

RADNICI I MAŠINE ZAPOSELI ČUKARIČKA NASELJA: Saniraju staze

RADOVI na uređenju pešačkih, prilaznih staza na Umci, prema Spomeniku palim borcima, u Ulici 13. oktobra uveliko teku. Majstori saniraju staze sa betonskim ivičnjacima u dužini od 180 metara. Uređenje je sprovedeno na inicijativu građana Umke, a radovi će doprineti i očuvanju spomen-obeležja.

17. 07. 2024. u 17:03

KLASICI ZA DECU: Priče o En Širli, jezičkim igrama i Sovi sveznalici

KLASICI ZA DECU: Priče o En Širli, jezičkim igrama i Sovi sveznalici

VULKANČIĆEVA edicija "Klasici svetske književnosti za decu" bogatija je za još jedan roman o riđokosoj devojčici En Širli. Radnja romana "En sa Ostrva" iz pera Lusi Mod Montgomeri je smeštena u kasni XIX vek i prati dogodovštine svojeglave ali plemenite devojčice En, kao što su prilagođavanje novom domu, novom okruženju, privikavanju na školu i sveukupne događaje u životu jednog deteta sanjarskog duha.

17. 07. 2024. u 13:15