SKRETANJE PAŽNJE NA ZNAČAJ SAMOPREGLEDA I MAMOGRAFA: Studenti obeležili nacionalni dan borbe protiv fraka dojke

SKRETANJE PAŽNJE NA ZNAČAJ SAMOPREGLEDA I MAMOGRAFA: Studenti obeležili nacionalni dan borbe protiv fraka dojke

NACIONALNI dan borbe protiv raka dojke, studenti medicine, volonteri Komiteta za međunarodnu saradnju studenata medicine Srbija (IFMSA-Serbia) LK Beograd su obeležili u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Srbije ,,Dr Milan Jovanović Batut”, Studentskom konferencijom univerziteta Srbije, Studentskim parlamentom Univerziteta u Beogradu, Studentskim parlamentom Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, i studentskom organizacijom Grupa za SPEKOF na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

25. 03. 2023. u 16:12

TRI GODINE DO DIPLOME: Novi rok za stare studente da završe fakultet u izmenama zakona

TRI GODINE DO DIPLOME: Novi rok za stare studente da završe fakultet u izmenama zakona

STUDENTI, koji su upisali studije pre usvajanja Bolonjske deklaracije, dobili su novi rok da završe fakultet. Oni imaju još tri godine da diplomiraju po pravilima koja su važila, kada su oni upisivali studije. Ako se računa i tekuća školska godina, do sticanja diplome ih deli četiri godine. Ministar prosvete Branko Ružić je, na sastanku sa predstavnicima studenata najavio da će u izmene Zakona o visokom obrazovanju biti definisana nova pravila.

24. 03. 2023. u 17:38

PRAVE IGRICE, FILMOVE, LAMPE: Multimedijalna izložba učenika Elektrotehničke škole Rade Končar

PRAVE IGRICE, FILMOVE, LAMPE: Multimedijalna izložba učenika Elektrotehničke škole "Rade Končar"

UČENICI Elektrotehničke škole "Rade Končar", organizovali su multimedijalnu izložbi u holu škole, na kojoj se predstavili svoje radove iz scenografije, dekoracije, fotografije, autorska muzika, animacije, digitalne instalacije, a više nego dobro su se pokazali i kao autori igrica i kratkometražnog filma. zahvaljujući angažovanju Đačkog parlamenta, školraci su konkretnim radovima pokazali u dosadašnjem školovanju.

22. 03. 2023. u 16:13

Igrolika nastava u udžbeniku za Svet oko nas

Igrolika nastava u udžbeniku za Svet oko nas

Odgovor na pitanje koliko i u kojoj meri je igra u nastavi važna i zastupljena, a sve sa ciljem lakšeg prevazilaženja izazova koji se nalaze pred učenicima prvog razreda, dobićemo u novom udžbeničkom kompletu za Svet oko nas, Izdavačke kuće Klett.

22. 03. 2023. u 16:00

SVEČANI PRIJEM ZA  MAJU MERDOVIĆ: Najbolja nastavnica, bivša studentkinja Filološkog fakulteta

SVEČANI PRIJEM ZA MAJU MERDOVIĆ: Najbolja nastavnica, bivša studentkinja Filološkog fakulteta

Prof. dr Iva Draškić Vićanović, dekan Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, primila je svoju nekadašnje studentkinju Maju Merdović, koja je proglašena za najboljeg nastavnika u Srbiji. Dekanka je nastavnici poklonila Uvod u filozofiju. Pošto je u prisustvu uprave Katedre za anglistiku – prof. dr Aleksandre Jovanović i doc. dr Ane Đorđević – evocirala drage uspomene sa studija engleskog jezika i književnosti, Maja se osvrnula na početke karijere i izazove sa kojima se suočila predajući engleski jezik u različitim stručnim školama.

20. 03. 2023. u 11:11