ZATVOR ZA NAPAD  NA NASTAVNIKA: Koji obim zaštite prosvetarima bi mogla da obezbedi obećana izmena krivičnog zakona

ZATVOR ZA NAPAD NA NASTAVNIKA: Koji obim zaštite prosvetarima bi mogla da obezbedi obećana izmena krivičnog zakona

POSLE sastanka koji su imali sa predstavnicima Vlade Srbije i obećanja da će njihovi zahtevi biti isunjeni, prosvetni radnici očekuju da će zakonom biti zagarantovano da će učenik koji izvrši nasilje u školi - ići u zatvor. Jer, prosvetari od Vlade traže izmene Krivičnog zakonika koje bi podrazumevale krivičnu odgovornost i zatvorske kazne za nasilnike, a za sebe zaštitu po ugledu na advokate koji su posebno zaštićeni ovim propisom.

18. 05. 2024. u 10:00

HUMANITARNA BIZNIS LIGA U ŠAHU

HUMANITARNA BIZNIS LIGA U ŠAHU

PRIVREDNA komora Srbije, Izdavačka kuća Klett i Šahovski savez Beograda organizovaće Humanitarnu biznis ligu u šahu, koja će biti održana u četvrtak, 30. maja, najavljeno je danas na konferenciji za novinare koja je održana u prostorijama Privredne komore Srbije.

14. 05. 2024. u 16:00

ŠKOLA DRVO ART PRVA U MEĐUNARODNOJ SARADNJI:  Priručnik za internacionalizaciju srednjeg obrazovanja

ŠKOLA "DRVO ART" PRVA U MEĐUNARODNOJ SARADNJI: Priručnik za internacionalizaciju srednjeg obrazovanja

TEHNIČKA škola „Drvo art“ je neumorna kada su u pitanju aktivnosti u oblasti međunarodne saradnje. Jedna je, od retkih obrazovnih ustanova iz naše zemlje, koja prima na mobilnost učenike i nastavnike iz Evropske unije koji se u njoj usavršavaju kroz aktivnosti praćenja na radnom mestu ili stručnu praksu učenika. U školi su do nedavno boravili učenici iz Francuske na smeru stolar, a naredne nedelje u posetu dolazi grupa nastavnika iz Almagra, grada iz španske pokrajine Kastilja la Manća.

14. 05. 2024. u 11:53

MINISTARKA BEGOVIĆ PRIMILA AKADEMCE SA PRESTIŽNOG UNIVERZITETA: Studentima sa Harvarda predstavljen BIO4 kampus

MINISTARKA BEGOVIĆ PRIMILA AKADEMCE SA PRESTIŽNOG UNIVERZITETA: Studentima sa Harvarda predstavljen BIO4 kampus

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović organizovala je danas u Beogradu prijem za oko 50 studenata Harvard Univerziteta kojima su predstavljeni BIO4 Kampus, prilike u oblasti veštačke inteligencije u Srbiji, kao i rad dve startap kompanije, čija se delatnost zasniva na najnovijim dostignućima u oblasti veštačke inteligencije.

13. 05. 2024. u 11:26

FORUM U UJEDINJENIM NACIJAMA: Nauka rešava problem usporenog dostizanja održivog razvoja

FORUM U UJEDINJENIM NACIJAMA: Nauka rešava problem usporenog dostizanja održivog razvoja

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Srbije Jelena Begović poručila je na pratećem forumu Devetog partnerskog foruma o nauci, tehnologiji i inovacijama za ciljeve održivog razvoja u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku da je načinjen veliki korak za Ujedinjene nacije, pošto je nauka izbačena u prvi plan i pozvana da reši problem usporenog dostizanja ciljeva održivog razvoja.

10. 05. 2024. u 11:50