VIOLONČELO JE DEO MOJE DUŠE: Harijet Krejh, uoči prvog nastupa u Srbiji sa Beogradskom filharmonijom

VIOLONČELO JE DEO MOJE DUŠE: Harijet Krejh, uoči prvog nastupa u Srbiji sa Beogradskom filharmonijom

BEOGRADSKA filharmonija će večeras na Kolarcu (20.00) sa nekadašnjim šefom-dirigentom Urošem Lajovicem publiku povesti na koncertnu šetnju kroz klasicizam. Najpre uz čuvenu Mocartovu Uvertiru "Don Đovani" za operu o Don Žuanu, najpoznatijem zavodniku u istoriji umetnosti, na čijem libertu je pomagao takođe famozni Đakomo Kazanova. Filharmonijski nastup zaokružiće Betovenova Simfonija broj 4.

28. 01. 2022. u 10:34

SVETI MIT SAČUVAO NAROD: Na Svetosavskoj svečanosti u UKS uručena Blagodarja i pročitana beseda Milovana Vitezovića

SVETI MIT SAČUVAO NAROD: Na Svetosavskoj svečanosti u UKS uručena "Blagodarja" i pročitana beseda Milovana Vitezovića

NA današnjoj Svetosavskoj svečanosti u Udruženju književnika Srbije uručena su priznanja "Blagodarje" pojedincima i institucijama koje su doprinele radu UKS. Svečanost je blagosiljao dr Ugrin Popović, sveštenik, inače član Udruženja, a pročitana je beseda Milovana Vitezovića, predsednika UKS, pod nazivom "Svetosavlje ili dinastija svetih Srba".

27. 01. 2022. u 22:20

PULS RAVNICE: Izložba Milorada Stepanova u Galeriji 73

PULS RAVNICE: Izložba Milorada Stepanova u Galeriji 73

IZLOŽBA "Puls ravnice" Milorada Stepanova biće otvorena večeras u Galeriji 73 u Beogradu. Na izložbi će biti predstavljeno tridesetak crteža rađenih tehnikom pastela i kombinovanom tehnikom, sa Stepanovim prepoznatljivim motivima vezanim za vojvođansku ravnicu.

27. 01. 2022. u 13:19