MAJSTORIJE BRITKOG DUHA: Momčilu Mihajloviću uručena nagrada Jovan Hadži Kostić za satiru

MAJSTORIJE BRITKOG DUHA: Momčilu Mihajloviću uručena nagrada "Jovan Hadži Kostić" za satiru

OVOGODIŠNjI laureat nagrade "Jovan Hadži Kostić", Momčilo Mihajlović juče se i zvanično pridružio nizu uglednih autora ovenčanih ovim prestižnim priznanjem "Novosti" za novinsku satiru, među kojima su se pored čuvenih aforističara našli i pesnici Brana Petrović i Petar Pajić, Milovan Vitezović... Mihajlović je otkrio da mu je velika čast naći se među dobitnicima baš ove nagrade, budući da je sam "jedan od onih matoraca koji su čitali Hadži Kostićeve aforizme".

08. 12. 2023. u 14:00

PRIČA KOJA TRAJE: Noć knjige od 8. do 10. decembra u 33 grada

PRIČA KOJA TRAJE: "Noć knjige" od 8. do 10. decembra u 33 grada

NOVA 29. "Noć knjige", pod sloganom "Priča koja traje" održaće se od 8. do 10 decembra u 33 grada u Srbiji i regionu. Manifestaciji su se pridružili i biblioteke u Beogradu, Jagodini, Novom Sadu, Leskovcu, Kragujevcu, Somboru, Pančevu, Lazarevcu, koje će čitaocima omogućiti velike popuste na članarinu i prirediti posebne programe.

07. 12. 2023. u 16:21

UKRŠTANJE DVA UMETNIČKA SVETA: Nagrada Ivan Tabaković uručena Dragoljubu Raši Todosijeviću

UKRŠTANJE DVA UMETNIČKA SVETA: Nagrada "Ivan Tabaković" uručena Dragoljubu Raši Todosijeviću

POSLE više od decenije pauze, Srpska akademija nauka i umetnosti, u sredu je ponovo dodelila nagradu "Ivan Tabaković", i to istaknutom likovnom umetniku Dragoljubu Raši Todosijeviću, na svečanosti u Salonu kluba SANU. Reč je o nagradi koja je "naslednik" one koju je dodeljovao fond sa imenom slikara i akademika, a od prošle godine prešla je pod okrilje Akademije.

07. 12. 2023. u 15:53

PRIZNANJA ĐORĐEVIĆU I GAGRIČIĆU: U Narodnom pozorištu novinarima Novosti dodeljene zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice Srbije

PRIZNANJA ĐORĐEVIĆU I GAGRIČIĆU: U Narodnom pozorištu novinarima "Novosti" dodeljene zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice Srbije

U PREPUNOJ sali scene "Raša Plaović" Narodnog pozorišta, juče su svečano uručene Zlatne značke, koje za doprinos razvijanju kulturne delatnosti, dodeljuju KPZ Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova, uprava za saradnju sa dijasporom. Ovo priznanje dobilo je 55 pregalaca, među kojima su Branislav Đorđević, urednik rubrike za kulturu "Večernjih novosti" i Dragoljub Gagričić, dugogodišnji novinar našeg lista i pisac.

07. 12. 2023. u 14:12

FILMSKA KRITIKA: Lost Money

FILMSKA KRITIKA: Lost Money

NIKOM-NIŠTA od ovog filma, ponajmanje umetnosti pokretnih slika. Doduše, ima mnogo izgubljenih prilika, naročito izgubljenih para, od toga dobar čerek narodnih novaca.

07. 12. 2023. u 12:49