DVE GODINE RADA INSTITUTA ZA VEŠTAČKU INTELIGENCIJU: Brnabić - Moramo biti jedan od lidera ukoliko u budućnosti želimo brz ekonomski rast

DVE GODINE RADA INSTITUTA ZA VEŠTAČKU INTELIGENCIJU: Brnabić - "Moramo biti jedan od lidera ukoliko u budućnosti želimo brz ekonomski rast"

Povodom obeležavanja dve godine rada Instituta za veštačku inteligenciju Srbije danas je u amfiteatru Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu održana svečanost i konferencija "Doba veštačke inteligencije" kojoj su prisustvovali predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, gradonačelenik Novog Sada Milan Đurić, šef delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre, kao i ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić Tepavčević i ministarka nauke i tehnološkog razvoja Jelena Begović.

20. 03. 2023. u 18:27

ŠTA ĆE BITI SA CENAMA GORIVA DO KRAJA GODINE U SRBIJI: Kako će reagovati tržište nafte nakon šoka zbog bankarske krize

ŠTA ĆE BITI SA CENAMA GORIVA DO KRAJA GODINE U SRBIJI: Kako će reagovati tržište nafte nakon šoka zbog bankarske krize

DIZEL je od juče jeftiniji za četiri, a benzin za tri dinara. Pumpadžije litar evro-dizela u narednih sedam dana mogu da prodaju najviše za 190 dinara, a BMB 95 za 174. Ove cene, u skladu sa vladinom uredbom, važe do narednog petka u 15.00 časova. Dobra vest je i da će tržište naftnih derivata biti stabilno do kraja godine, što znači da u Srbiji neće biti značajnijeg poskupljenja goriva.

18. 03. 2023. u 10:00