GOSPODAR ESKOBAR NACRTAO KABINET: Tvrdi da je predsednik Milatović saglasan sa stavom Vašingtona

GOSPODAR ESKOBAR NACRTAO KABINET: Tvrdi da je predsednik Milatović saglasan sa stavom Vašingtona

ZAMENIK pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijel Eskobar probudio je juče Crnogorce još jednom porukom u maniru beskompromisnog kolonijalnog upravnika - da Amerika želi da buduću vladu čine isključivo stranke usredsređene na evropske integracije, posvećene NATO-u i koje dele stav Vašingtona u vezi sa Rusijom. Čitajte: u kabinetu nema mesta za prosrpsku koaliciju "Za budućnost Crne Gore" koju predvode Andrija Mandić i Milan Knežević!

22. 09. 2023. u 11:21

RUSI, KINEZI I SRBI  OPASNI ZA CRNU GORU: Posle Vašingtona i Berlina, i evropski parlament se meša u sastavljanje vlade u Podgorici

RUSI, KINEZI I SRBI OPASNI ZA CRNU GORU: Posle Vašingtona i Berlina, i evropski parlament se meša u sastavljanje vlade u Podgorici

POSLANICI Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta usvojili su izveštaj o Crnoj Gori u kojem se, između ostalog, iskazuje ozbiljna zabrinutost zbog zlonamernog stranog uplitanja, pokušaja destabilizacije, hibridnih pretnji i kampanja dezinformacija od stranih aktera, posebno onih koji potiču iz Rusije, Kine i Srbije. U dokumentu se navodi i da su visoke političke tenzije i polarizacija doveli do zastoja procesa pristupanja Crne Gore EU.

21. 09. 2023. u 15:20

SPAJIĆ ZATRAŽIO DA VRATE DVA MANDATA: Lider PES pritiska dve poslanice zbog stavova o vladi

SPAJIĆ ZATRAŽIO DA VRATE DVA MANDATA: Lider PES pritiska dve poslanice zbog stavova o vladi

PROŠLO je više od mesec dana od kada je mandatar za sastav nove vlade Crne Gore Milojko Spajić, lider Pokreta "Evropa sad", započeo konsultacije oko formiranja svog kabineta, a da se još ne nazire dogovor, niti se zna ko će biti konstituenti buduće izvršne vlasti. Iako je u početku bio optimista da će vlada koju će predvoditi imati podršku 49 poslanika, nastavljeno je sa osipanjem pa se broj sveo na 44, te 41, i danas ispod te "spasonosne kvote".

20. 09. 2023. u 11:24