
SOJA SOS: Gotov za tili čas, a super ide uz pirinač, meso i mnoga druga jela
Posan i slasan, daće šmek svakom jelu.
20. 04. 2025. u 13:00

KOLIKO DUGO RUSKA SALATA SME DA STOJI U FRIŽIDERU: Saveti kako što duže da uživate u ukusu omiljene salate
Čuvena ruska salata, popularno jelo na trpezama naročito sada tokom prazničnih dana, može biti pravi izazov kada je u pitanju skladištenje. Da biste uživali u njenom ukusu, a pritom i sačuvali je u sigurnim uslovima, važno je pridržavati se nekoliko pravila.
20. 04. 2025. u 10:00

ROLAT OD JAJA I ŠUNKE: Savršeno predjelo za prazničnu trpezu
Recept za najjednostavniji slani rolat, osim što je ukusan i dekorativnog je izgleda.
20. 04. 2025. u 08:30

SOK OD KOPRIVE: Recept za osvežavajući napitak pun vitamina
Domaći sokovi su uvek preporuka za podizanje imuniteta, a sok od koprive umnogome tome može pomoći. Recept za sok od koprive je onaj koji će vam uvek biti pri ruci i kojim ćete obradovati ukućane.
18. 04. 2025. u 14:30

PREDLOG JELOVNIKA ZA VELIKI PETAK: Od predjela do dezerta, jela u kojima će uživati svi ukućani
Neka jela su takva da jednostavno nismo spremni nikad da ih se odreknemo i u njima se uživa svim čulima. Veliki petak je dan kada se često svi okupe na porodičnom ručku, a evo šta je to što možete da spremite tako da cela porodica uživa svim čulima.
17. 04. 2025. u 19:17

UMAZALI STE SE FARBAJUĆI JAJA? Nekoliko praktičnih načina kako najbrže da uklonite boju sa ruku
Nakon farbanja uskršnjih jaja, mrlje od boje mogu biti uporne, ali uz nekoliko jednostavnih trikova, vaše ruke će ponovo biti čiste.
17. 04. 2025. u 10:00

USKRŠNJA GNEZDA OD TIKVICA: Savršena su za prazničnu trpezu kao zdrav i dekorativan zalogaj
Kombinacija svežeg povrća, jaja i parmezana daje lagan, ali hranljiv zalogaj koji će oduševiti i odrasle i decu. Ovo je sjajan način da iskoristite povrće i donesete nešto novo i zabavno među tradicionalna uskršnja jela.
17. 04. 2025. u 07:00

FARBANJE JAJA SALVETOM: Najlakša tehnika koju će obožavati i deca i odrasli
Jaja za Uskrs možete da ofarbate u duginim bojama, a samo su vam potrebne salvete i farba za jaja.
16. 04. 2025. u 10:00

ŠTA SVE TREBA DA SE NAĐE NA USKRŠNJOJ TRPEZI: Po starim običajima uz jaja, jagnjetina i ren imaju posebnu simboliku
Na Uskrs se u domovima pravoslavih vernika nakon višenedeljnog posta postavlja mrsna trpeza. Sprema se pečenica, najčešće prase ili jagnje, mesi se uskršnja pogača, a počasno mesto na stolu pripada jajima.
16. 04. 2025. u 08:30

OFARBAJTE JAJA SODOM BIKARBONOM: Potpuno prirodan način za najlepše boje (VIDEO)
Bojenje uskršnjih jaja uvek je radost, ali kada ste u trci s vremenom, šaranje sodom bikarbonom će najbrže "ići".
15. 04. 2025. u 10:00

ISPROBAJTE TURSKI NAMAZ OD PAPRIKA I ORAHA: Jednostavno se priprema i fantastičnog je ukusa
Pikantni turski namaz od paprika i oraha je idealan za uz hleb, čips ili kao prilog uz neko jelo.
14. 04. 2025. u 14:30

KAKO DA JAJA NE POPUCAJU TOKOM KUVANJA: Saveti koje treba da imate u vidu pre farbanja
Ako želite da budete sigurni da jaja neće pući tokom kuvanja, onda isprobajte neku od ove 4 metode.
14. 04. 2025. u 08:30

DOMAĆI KREM OD BADEMA: Posni namaz savršenog ukusa koji se pamti, a pravi raj za nepca
Možete da ga mažete na hleb ili dodate kao prilog omiljenom desertu.
12. 04. 2025. u 16:00

MERMERNA JAJA SA LUKOVINOM: Jednostavna i laka tehnika, a rezultat je fenomenalan (VIDEO)
Postoji bezbroj tehnika za farbanje jaja, a mi za vas izdvajamo jednu od najlepših.
12. 04. 2025. u 11:30

OVAKO ITALIJANI PRAVE KUGLOF ZA VASKRS: Neverovatno je jednostavan za pripremu, a ukus će vas oduševiti
Za Vaskršnje praznike Italijani imaju običaj da spremaju slatki kuglof u čiju sredinu stavljaju šarena jaja - tako im desert ujedno bude i dekoracija za sto.
11. 04. 2025. u 14:30

TRI NAJVAŽNIJA TRIKA ZA NAJBOLJI ŠLAG: Biće čvrst, a poslastice savršene, ove stvari su ključne
Čvrst i ukusan šlag nije nešto što uvek pođe za rukom, ali postoje trikovi sa kojima ne možete da pogrešite.
10. 04. 2025. u 14:30

RECEPT ZA DOMAĆI BUGARSKI JOGURT: Gust i kremast, još ukusniji kada je domaći
Domaći bugarski jogurt se pravi od samo dva sastojaka, a priprema je iznenađujuće jednostavna.
08. 04. 2025. u 11:30

USKRŠNJA JAJA SA OSLIKANOM GALAKSIJOM: Ovakav efekat se postiže sunđerom i temperama - pravo umetničko delo
Ove godine jaja ofarbajte na nesvakidašnji način.
08. 04. 2025. u 08:30

NEODOLJIVA PAŠTETA OD ČVARAKA: Namaz za prave gurmane
Ukusan namaz koji se brzo pravi, a nećete mu odoleti.
07. 04. 2025. u 14:30

GAZIRAN, A DOMAĆI I ZDRAV: Uživajte u osvežavajućem soku bez veštačkih dodataka i prepunom probiotika
U eri kada su industrijski gazirani napici puni šećera i aditiva, sve više ljudi traže zdravije alternative.
07. 04. 2025. u 13:00

RECEPT ZA SAVRŠENO KREMAST DOMAĆI MASKARPONE: Potrebna su vam samo dva sastojka
Maskarpone je kremasti italijanski sir koji se koristi u mnogim jelima, od popularnih deserata poput tiramisua do raznih jela s testeninom. Otkrivamo kako ga lako možete napraviti kod kuće, i to od samo dva sastojka.
06. 04. 2025. u 13:00

UMESTO FARBE, BELO VINO, ŠEĆER I PREHRAMBENE BOJE: Ovako spremljena jaja, biće ukras praznične trpeze za Vaskrs (VIDEO)
U susret Uskrsu donosimo vam najlepšu tehniku farbanja jaja.
06. 04. 2025. u 11:30

RAFAELO NAMAZ: Nećete moći da mu odolite
Namaz koji možete koristiti u kolačima, palačinkama ili jednostavno na hlebu.
05. 04. 2025. u 11:30

POSNI CEZAR SENDVIČ OD LEBLEBIJA: Obradujte najmilije obrokom kakav do sada nisu probali
U pitanju je veganski "Cezar" sendvič od leblebija koji se pravi sa ukusnim domaćim "Cezar" prelivom bez mleka i ulja, koji mu daje ukusan ukus čuvene Cezar salate. Svež crveni luk, kao i paradajz i salata, ovom sendviču zadaje lep "udarac" i dodaje teksturu koju morate da probate.
05. 04. 2025. u 07:00