УКУСАН И ЗДРАВИЈИ ОД КУПОВНОГ: Чипс од тиквица, по грчком рецепту, као из таверне - Један састојак чини га неодољиво хрскавим

УКУСАН И ЗДРАВИЈИ ОД КУПОВНОГ: Чипс од тиквица, по грчком рецепту, као из таверне - Један састојак чини га неодољиво хрскавим

ПРЖЕНЕ хрскаве тиквице су веома укусне и веома популаран прилог јелима у грчким тавернама, скоро колико и помфрит. Многи их зову чипс од тиквица.

24. 08. 2024. у 16:21

ПАСТИТСИО: Грчка лазања са макаронама

ПАСТИТСИО: Грчка лазања са макаронама

Грци ово познато јело праве на свој начин и то са макаронама. Једнако је укусно, а потрудили су се да побољшају и чувени бешамел сос. Наравно без грчке фете јело не би могло да прође. Грци када кувају бешамел у њега додају и жуманца као и тврди сир јер те две намирнице знатно побољшавају укус. Али ни макароне не кувају као и сви. У њих додају шне од беланаца као и фету. После само поређају састојке и готова је најлепша грчка лазања.

18. 08. 2024. у 07:00

НЕОДОЉИВА ПАШТЕТА ОД САРДИНЕ: Економичан, а издашан намаз

НЕОДОЉИВА ПАШТЕТА ОД САРДИНЕ: Економичан, а издашан намаз

Паштета од сардине је изузетно здрава, а припремљена по овом рецепту биће прави деликатесни специјалитет. Сервирајте је уз препечени хлеб који сте претходно премазали маргарином, па одозго паштетом.

14. 08. 2024. у 10:00

КАКО СЕ ПРАВИ АПЕРОЛ СПРИТЗ: Најпопуларнији летњи коктел који су Италијани деценијама крили од света

КАКО СЕ ПРАВИ АПЕРОЛ СПРИТЗ: Најпопуларнији летњи коктел који су Италијани деценијама крили од света

Аперол спритз је коктел који данас изузетно популаран, а заправо се већ одавно пије у Италији. Некада се пио у њиховим конобама, а корени овог коктела датирају још од 19. века.

07. 08. 2024. у 17:23

РЕЦЕПТ ЗА КУВАНИ СОК ОД ПАРАДАЈЗА БЕЗ КОНЗЕРВАНСА: Једноставна припрема за омиљен додатак јелима

РЕЦЕПТ ЗА КУВАНИ СОК ОД ПАРАДАЈЗА БЕЗ КОНЗЕРВАНСА: Једноставна припрема за омиљен додатак јелима

За припрему најједноставнијег, а најлепшег сока од парадајза не треба вам много времена, нити неки специјални савети. Оно на шта треба да обратите пажњу јесте квалитет парадајза, мора да буде добро зрео, а најбоље је ако можете да нађете домаћи парадајз.

05. 08. 2024. у 19:00