KATNIĆ ODGOVARA RADUNOVIĆU: Nisu ispunjeni uslovi za moju penziju

M. S.

07. 06. 2021. u 19:30

NISU ispunjeni uslovi za njegovu penziju. To bila najsrećnija vest za kriminalce.

КАТНИЋ ОДГОВАРА РАДУНОВИЋУ: Нису испуњени услови за моју пензију

Foto: Printskrin Youtube

Ovo je na skupštinskom zasedanju izjavio Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, odgovarajući na ''čestitku'' povodom šefa Poslaničkog kluba DF, koja mu je upućena povodom odlaska u penziju 12. juna.

- Kada je reč o penziji, mene nije niko pobedio. Moje pravo, da li su mi se uslovi za starosnu penziju pretvorili u obavezu-jasna je bila Venecijanska komisijia da mi se mora garantovati mandat. Međutim, i pored toga nisu ispunjeni uslovi, do te mere da se ja osećam vrlo neugodno što ovo moram da kažem, da neki poslanici ne razumeju penzijski i staž osiguranja, kazao je Katnić ističući da ima 36 godina staža i 64 godine, te da ima pravo da radi do 66. godine.

- Ovo o smanjivanju za beneficirani radni staž-da bi taj staž mogao postati staž osiguranja, on mora biti predviđen kao takav, mora biti predviđen zakonom o PIO kao obaveza i mora biti plaćen. Meni nije plaćen jedan cent za to osiguranje - istakao je Katnić.

- Jesmo te nadmudrili, ali te mi ne teramo u penziju - replicirao je Radunović, citirajući član devet Zakona o tužilaštvu kojim je predviđeno da kad tužilac ostvari pravo na starosnu penziju, prestaje mu funkcija tužioca i poručio Katniću da može da se bavi advokaturom ili “sađenjem luka”, što je on ranije preporučivao opoziciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

VEČERAS DOLAZI MLAD MESEC U RAKU: Donosi veliku energiju, a evo šta to znači za svaki horoskopski znak