SAMO TOKOM VIKENDA 69 SAOBRAĆAJKI: Strašne brojke u Crnoj Gori, sankcionisano više od hiljadu vozača

M.S.

19. 07. 2021. u 10:03

TOKOM proteklog vikenda u Crnoj Gori se dogodilo 69 saobraćajnih nezgoda u kojima je pet osoba zadobilo teške telesne povrede dok su 33 osobe zadobile lake telesne povrede.

САМО ТОКОМ ВИКЕНДА 69 САОБРАЋАЈКИ: Страшне бројке у Црној Гори, санкционисано више од хиљаду возача

Foto: Uprava policije Crne Gore

Ovo su sumorni podaci saopšteni iz Uprave policije, odakle kažu da i pored  pojačanog prisustva saobraćajne policije na putnim pravcima, preventivnih aktivnosti, kao i pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju jedan broj vozaća i dalje ne poštuje saobraćajne propise, čineći nejteže prekršaje. 

- Zbog počinjenih prekršaja u protekla tri dana od strane saobraćajne policije sankcionisano je 1.341 vozača. 

Ono što i dalje zabrinjava je da je, shodno Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima i Zakonu o prekršajima, čak 31 vozač isključen iz saobraćaja, lišen slobode i priveden nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje, zbog počinjenih najtežih saobraćajnih prekršaja. 

- Apelujemo na vozače da svoju vožnju prilagode uslovima i stanju na putu, frekvenciji saobraćaja, te da odgovornim  i strpljivim ponašanjem, poštujući saobraćajne propise, doprinesu svojoj i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju - kažu iz Uprave policije Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!