NOVE MERE U CRNOJ GORI: Ukida se digitalna kovid potvrda, samoizolacija smanjena na deset dana

Novosti online

08. 10. 2021. u 10:22

DIREKTOR Instituta za javno zdravlje (IJZCG) Igor Galić saopštio je danas nove mere u borbi protiv koronavirusa.

НОВЕ МЕРЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Укида се дигитална ковид потврда, самоизолација смањена на десет дана

Foto ijzcg.me

On je kazao da je broj novoobolelih opao za 40 odsto za dve sedmice, a da je broj preminulih manji za 18 odsto.


- Od subote, 9. oktobra, ukida se nacionalna digitalna kovid potvrda za ulazak u tržne centre, poslovne centre i poslovne zgrade koje imaju preko 1.000 kvadratnih metara prostora - kazao je Galić na konferenciji za medije Ministarstva zdravlja, Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) i Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG), na kojoj se analizira trenutna epidemiološka situacija u zemlji, izazvana pandemijom virusa kovid-19 i predstavljaju nove epidemiološke mere.

On je rekao da se izolacija skraćuje sa 14 na deset dana.

- Broj novoobolelih od novog koronavirusa u poslednje dve sedmice (od 23. septembra do 6. oktobra) opao je 40 odsto u odnosu na dve sedmice pre tog perioda (od 9. septembra do 22. septembra). Broj hospitalizovanih 5. oktobra je oko 11 odsto manji u odnosu na 9. septembar. U poslednje dve sedmice ukupan broj preminulih je za oko 18 procenata manji u odnosu na ukupan broj preminulih dve sedmice ranije - istakao je Galić.

On je rekao da je shodno svemu Vlada Crne Gore odlučila da mere u borbi protiv koronavirusa budu prilagođene stanju na terenu.

(Vijesti)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (1)

BRITANCI NE MOGU DA VERUJU: Novak Đoković se oglasio u ponoć, ovo je poručio sinoćnjem protivniku