DELIMO I RADOST I BOL: Doniran savremeni CT skener vredan 300.000 evra

B. Dabić

14. 01. 2022. u 18:27

ZNAČAJAN dan za zdravstveni sistem u Ulcinju i za sve njegove građanke i građane.

ДЕЛИМО И РАДОСТ И БОЛ: Дониран савремени ЦТ скенер вредан 300.000 евра

Foto Ministarstvo zdravlja CG

Prvi put na nivou primarne zdravstvene zaštite u Ulcinju omogućeno je snimanje na savremenom CT skeneru. Vrednost skenera je tri stotine hiljada evra, a kupljen je od donacije porodice Abazović koja je Domu zdravlja poklonila sredstva koja su prethodno sakupljena za lečenje njihovog sina, koji je, nažalost, preminuo pre dve godine.

Dom zdravlja Ulcinj, tim povodom, danas su posetili potpredsednik Vlade Dritan Abazović i ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović.

“Od danas građanke i građani Ulcinja imaju zlatni standard u dijagnostici, a to je najsavremeniji skener aparat, koji se sada nalazi u Domu zdravlja Ulcinj zahvaljujući ogromnoj humanosti i velikom ljudskom gestu familije Abazović”, navela je Borovinić-Bojović I dodala da želi još jednom da izjavi najiskrenije saučešće zbog bola za prerano izgubljenim članom familije Abazović.

Foto Ministarstvo zdravlja CG

Potpredsednik Vlade Dritan Abazović ocenio je da je ovo istorijski dan za Ulcinj.

“Delimo i radost i bol danas u Ulcinju, uz veliku zahvalnost ministarki Borovinić-Bojović i njenom timu, timu Doma zdravlja Ulcinj, na čelu sa direktoricom Sadije Holaj. Uspeli smo u nameri porodice Abazović i moga brata Almira da konačno instaliramo i uspostavimo skener u Ulcinju”, rekao je Abazović.

“Ja sam siguran da bi Emro danas bio vrlo ponosan na sve nas i verujem da je on na jednom lepšem mjestu. Na ovaj način vraćen je i dug prema građanima, Ulcinja naročito, ali i Crne Gore i regiona i sa svih meridijana koji su iskazali veliku solidarnost u jednom trenutku”, naveo je potpredsednik Vlade.

Direktorica Doma zdravlja Ulcinj Sadije Holaj kazala je da građani Ulcinja neće morati zbog dijagnostike CT skenerom putovati u institucuje van grada.

“Za svakog od nas je blagoslov biti okružen ljudima koji su dobrotvorni i velikodušni. Neka nam čin porodice Abazović bude putokaz u budućnost”, poručila je direktorica ulcinjskog Doma zdravlja.

BONUS VIDEO - "NOVOSTI" U CRVENOJ KOVID ZONI U BATAJNICI: Nevakcinisani su u smrtnoj opasnosti, oboleli pristižu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)