ISTAKNUTI INTELEKTUALAC I UGLEDNI SVEŠTENIK: Otac Nikola Marojević novi član UO Univerziteta Crne Gore

V. K.

15. 01. 2022. u 12:58

DOKTOR bogoslovskih nauka i paroh nikšićki Nikola Marojević imenovan je od strane Vlade Crne Gore (predlog ministarke prosvete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić) za novog člana Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore.

ИСТАКНУТИ ИНТЕЛЕКТУАЛАЦ И УГЛЕДНИ СВЕШТЕНИК: Отац Никола Маројевић нови члан УО Универзитета Црне Горе

Foto: V. K.

On je na tu funkciju, kao predstavnik osnivača, imenovan umesto dr Budimira Aleksića, koji je razrešen zbog izbora na funkciju poslanika Nove srpske demokratije i Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore.  

Protojerej dr Nikola Marojević je šef izdavačke službe Eparhije Budimljansko – nikšićke i jedan je od osmorice sveštenika koji su zajedno sa tadašnjim episkopom budimljansko – nikšićkim a sadašnjim mitropolitom crnogorsko primorskim Joanikijem, bili na udaru bivšeg režima DPS-a, kada su bili pritvoreni zbog učešća u litiji u Nikšiću 12.maja 2020. godine, povodom praznika Svetog Vasilija Ostroškog pokrovitelja i duhovnog zaštitnika tog grada i njegovih žitelja.

Dr Marojević važi za istaknutog intelektualca i uglednog sveštenika u narodu. Doktorirao je na delu Fjodora Dostojevskog. Objavio je monografije “Molitva je vaspitanje: čovjekova ličnost, ispovijest i vaspitanje u djelu F. M. Dostojevskog” 2010. godine i “Antropologije F . M. Dostojevskog” 2012. godine. Dr Marojević objavljuje članke, prevode, prikaze, eseje i rezenzije u brojnim časopisima u Nikšiću i Crnoj Gori.

- Čestitke ocu Nikoli. Jedan od najboljih intelektualaca u Nikšiću i Crnoj Gori. Pravi ljudi na pravim mestima - napisao je na Fejsbuku gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024