POLITIČKA KRIZA U CRNOJ GORI: Protesti širom zelje protiv manjinske vlade, Jokoviću i Abazoviću ne igrajte se s narodom

Novosti online

21. 01. 2022. u 19:52 >> 21:07

I VEČERAS protesti u skoro svim gradovima u Crnoj Gori.

ПОЛИТИЧКА КРИЗА У ЦРНОЈ ГОРИ: Протести широм зеље против мањинске владе, Јоковићу и Абазовићу не играјте се с народом

Foto IN4S

Od kad je GP URA na pres konferenciji ponudio koncept manjinske vlade, kako su kazali bez DPS i DF, krenulo je veliko nezadovoljstvo naroda, koji se svake večeri okuplja da poruči, da to nije ono za šta je većina građana glasala 30. avgusta 2020. godine.

Posebna „srdžba“ upućena je osim prema GP URA i prema Socijalističkoj narodnoj partiji, koja je potpisnica memoranduma, koji je potpisan sa manjinama, i za koji se još u decembru govorilo da je nacrt „manjinske vlade“

Podgorica

Protestni skup u Podgorici, počeo je u 19 sati. Vesko Pejak iz Alternative je naglasio da su SNP i URA sami sebe ugasiti.

– Taj ko prvi izda biće proglašen za izdajnika, oni koji potom budu dizali ruke oni će biti manji izdajnici – naglasio je on.

Broj okupljenih je veći nego prethodnih dana, a na skupu je i poslanik Demokrata Danilo Šaranović.

Danas ste videli predata je inicijativa za smenu predsednika Skupštine Alekse Bečića i isto onako kao što su naše kolege povukli inicijativu za izglasavanje nepoverenja, sada je jasno da se radi da URA i SNP obezbeđuju većinu za ovu smenu – ocenio je Šaranović.

Kako je istakao, svaki od 81 poslanika mora da razume da iza svakog stoji 5.500 glasova građana.

– Znamo na kojim smo platformama dobili to poverenje. Znamo za šta su glasali oni građani koji su dali glasove 41 poslaniku sada već bivše parlamentarne većine. Mi treba da vratimo mandat građanima i da idemo na izbore, pa nek svako odluči đe je kome mesto – uverava on.

Na protestu je i poslanik Prave Marko Milačić koji je ocenio da je potvrđeno da ovde nije u pitanju povenje vladi, nego očuvanje izborne volje građana.

Foto Printskrin Fejsbuk Sputnjik

Dritana neće ni da čuju

POTPREDSEDNIK crnogorske Vlade Dritan Abazović, čija je koalicija „Crno na bijelo“, predložila smenu vlade Zdravka Krivokapića i formiranje manjinske vlade, pokušao je da se obrati građanima na skupu u Podgorici koji se održava protiv njegovih predloga.

Nikšić

Protest u ovom gradu počeo je u 18 sati na Trgu Šaka Petrovića, odakle su i krenuli u šetnju.

Protestanti, kao i ranijih večeri govore: „uzeo si pare Dritane“ i „ua lopovi“, dok su prolazili pored prostorija GP URA, javlja reporter IN4S. Kolona se uputila ka Opštini Nikšić.

Ispred Opštine, okupljenima su se obratili predsednik SO, Nemanja Vuković, i odbornik Nikola Vukotić iz pokreta Ne damo Nikšić. Poručili da narod neće dozvoliti da iko izigra volju naroda, javlja reporter IN4S.

Momčilo Vukosavljević iz Miholjskog zbora poručio je za DAN, da je Crna Gora 30. avgusta rekla „ne“ Đukanovićevom režimu.

Predlog URA o formiranju manjinske vlade je direktno prekrajanje izborne volje. Poručio bih Jokoviću i Abazoviću da se ne ne igraju sa ovim narodom koji je 30 godina prolivao krv da bi dobio slobodu. Ne predstavljamo političku partiju niti podržavamo ovu vladu, ovde smo izašli kao građano koji žele slobodu – kazao je Vukosavljević.

Berane

U 18 sati je počeo protest i u Beranama, ispred zgrade Opštine. Iz Berana je poručeno da ovo nisu politički skupovi, nego su se ovde okupili građani koji žele pravednu državu.

– Ja govorim u ime svoje porodice, ponuđenoj prevari i izdaji kažem ne – poručeno je sa skupa.

Građani su citirali Njegoša i stihove: „Tvrd je orah voćka čudnovata, ne slomi ga, al zube polomi.

Poručili su da će sutra biti na istom mestu u isto vrijeme. Ponovo su prozvali i Dragoslava Šćekića.

– Vlada kakva god da je, bolja je od svih ranijih. Taman kad smo osetili boljitak, oni su nas prekinuli u tome. Svi u SNP-u treba da napuste i da traže ostavke vrha koji nam je ovo uradio – poručeno je sa skupa.

Foto B. Dabić

Protesti u Baru - Dritane ni u politici nije sve dozvoljeno

DRUGO veče grupa građana okupili  su se ispred Opštine Bar zbog aktuelne političke sitaucije u Crnoj Gori. Među okupljenim građanima  predstavnici političkih partija koji ističu da ni u polititici nije sve dozvoljeno, prekrajanje izborne volje građana je neprihvatljivo.

Danas je pokrenuta  i inicijativa za smjenu predsednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića. Na novinarsko pitanje- jesu li Demokrate to mogle očekivati od dojučerašnjeg “saborca” Dritana Abazovića, ispred Demokrata Dragan Tufegdžić je odgovorio: “Sada mogu sve da očekujem”. (B.D.)

Više o barskim protestima pročitajte OVDE

BONUS VIDEO - Kako je pao Milo Đukanović?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POGINULA JEDNA OSOBA: Teška saobraćajna nesreća u Crnoj Gori