"NISMO U VLADI JER BISMO ZAUSTAVILI ŠVERC": Milan Knežević ne želi da pruži legitimitet Krivokapiću

Novosti onlajn

25. 01. 2022. u 13:05

PREDSEDNIK Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević, saopštio je da neće prisustvovati Veću za nacionalnu sigurnost koje zaseda danas.

НИСМО У ВЛАДИ ЈЕР БИСМО ЗАУСТАВИЛИ ШВЕРЦ: Милан Кнежевић не жели да пружи легитимитет Кривокапићу

Foto N. Paraušić

- Ne želim ni na jedan način da dajem legitimitet ni Zdravku Krivokapiću ni Dritanu Abazoviću u njihovoj borbi za fotelje i prevlast u bezbednosnom sektoru. Vlada Zdravka Krivokapića je mrtva i to je svakom jasno. I sad neko pokušava da kroz sednicu veća za nacionalnu sigurnost ovakvoj vladi da zombi status ne bi li pokušali da u borbi za preuzimanje bezbednosnog sektora neke strukture u vladi zauzmu početnu poziciju, a odnosi se na šverc narkotika i šverc cigareta - rekao je on.

Krivokapić trošio vreme na obračun sa DF-om

Knežević je naveo da od dešavanja na Cetinju, DF i lično Knežević su očekivali da će Krivokapić povući poteze koje mu dozvoljavaju ustav i zakon, a to je da pokrene inicijativu za smenu ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i sva odgovorna lica za koja je tvrdio da su učestvovala u puzajućem državnom udaru.

Milan Knežević / Foto V. K.

- Međutim, Zdravko Krivokapić je trošio vreme na obračun sa DF-om preko portala i društvenih mreža koje su vodili članovi njegove porodice ili njemu bliska lica i preko medijskih spinova i različitih konstrukcija koje nisu imale nikakvo utemeljenje u istini, a to je to da DF želi fotelje i želi da destabilizuje ovu Vladu. Ova Vlada je destabilizovana onog dana kada je izneverena izborna volja građana i kada je upravo Krivokapić zatražio da, kroz manjinski koncept on i njegovi ministri koji nisu izašli na izbore, zajedno sa Dritanom Abazovićem koji ima tri poslanika preuzmu 100% izvršne vlasti - naveo je Knežević.

Lider DNP-a je istakao da je Demokratski front nakon dešavanja na Cetinju pozivao Krivokapića da inicira smenu Dritana Abazovića kao glavnog koordinatora svih službi bezbednosti.

DF se ne bavi švercom

- Ali tada nam je Zdravko govorio da je Dritan njegov brat i da više veruje Dritanu Abazoviću, nego što veruje onima koji su ga stavili na prvo mesto izborne liste “Za budućnost Crne Gore". Kao član Veća za nacionalnu sigurnost bio sam protiv imenovanja Dritana Abazovića na Vocap sednici koju je organizovao Zdravko Krivokapić protiv pravilnika i svih postojećim zakonskim propisima. Upozoravao sam na pogubne reklamerske avanture i Dritana i Zdravka, a odnose se na borbu sa organizovanim kriminalom i korupcijom gde je država pala na ispitu. Kulminiralo je kada je Krivokapić optužio Abazovića, da je na osnovu tajnih podataka u koje je imao uvid, došao do zaključka da je njegov prvi potpredsednik povezan sa organizvanim narko kartelima, a njegov prvi potpredsednik optužio njega da je povezan sa švercom cigareta - kazao je Knežević.

Jedan od lidera DF-a je kazao da DF niti švercuju cigarete niti švercuju narkotike i da je svima u Crnoj Gori jasno da nisu mogli biti u vladi zato što bi zaustavili i šverc narkotika i šverc cigareta.

( In4s )

BONUS VIDEO:

PROTEST U NIKŠIĆU: Nemanja Vuković, predsednik nikšićkog parlamenta obratio se okupljenim građanima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije