MITROPOLIJA CRNOGORSKO-PRIMORSKA: "Ne učestvujemo u međustranačkim političkim kalkulacijama"

Novosti onlajn

25. 01. 2022. u 14:10

SAOPŠTENjE Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve prenosimo integralno.

МИТРОПОЛИЈА ЦРНОГОРСКО-ПРИМОРСКА: Не учествујемо у међустраначким политичким калкулацијама

Foto: Z. Jovanović

U vezi glasina koje su se danas čule da Srpska Pravoslavna Crkva daje podršku formiranju manjinske vlade Crne Gore Mitropolija crnogorsko-primorska kao dio SPC u Crnoj Gori, radi pune istine, obaveštava javnost o sledećem:

Mitropolija nije dala rečenu podršku niti želi da učestvuje, ni sada ni ubuduće, u međustranačkim kalkulacijama i političkim nagodbama.

Za Mitropoliju je dragocena i važna izborna pobeda nad bogobornim bivšim režimom od 30. avgusta 2020. godine koju su stranke sadašnje parlamentarne većine izvojevale na talasu svenarodnih litija. Kao što je svima poznato te mirne, molitvene litije su bile jedinstven jevanđelski izraz borbe za slobodu vere.

Stoga neka niko od Mitropolije ne očekuje da će ona dati podršku formiranju bilo koje vlade koja bi na mala ili velika vrata, posredno ili neposredno, vratila na vlast bivši režim. Podsjećamo da su zvanični predstavnici bivšeg režima zbog ugrožavanja vjerskih prava i sloboda SPC sami sebe izopštili iz Crkve i time ostali van njenog okrilja sve do njihovog iskrenog pokajanja koje se nažalost nije dogodilo do dana današnjeg.

BONUS VIDEO:

OBELEŽENA 80. GODIŠNjICA NOVOSADSKE RACIJE: Položeni venci na spomenik "Porodica"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)