PORUKA U BOCI: Za 40 dana stigla iz Budve u Italiju - nesvakidašnja promocija metropole turizma (FOTO)

B.Dabić

17. 02. 2022. u 09:50

STRIP autor Miloš Albijanić iz Budve svoje umetničke radove šalje kao poruke u boci i tako na orginalan način promoviše metropolu crnogorskog turizma, grad bogate i sadržajne kulturne baštine.

ПОРУКА У БОЦИ: За 40 дана стигла из Будве у Италију - несвакидашња промоција метрополе туризма (ФОТО)

Foto: B.Dabić

Ideja je da umetničko ostvarenje samo pronalazi i bira svoj put. Tako je njegov crtež u boci za 40 dana iz Budve stigao u Italiju.

Rad je poslat sa velike ponte 2. januara, i za prošli vikend obavešten sam od pronalazača da se rad „usidrio“ u Italiju u Ostuni uz samu obalu. Crtež je pronašla ekipa koja se bavi proučavanjem ambalaža koju more izbaci pa im je boca iz Budve privukla veliku pažnju. Oduševili su se kad su videli jer nisu ni mogli sanjati da je unutra rad i da stiže direktno iz Budve, tačnije iz Crne Gore, ispričao je Miloš.

Foto: B.Dabić

Umetnik ističe da je za njega poenta poruke u boci promovisanje Budve na neobičan način.

- Želeo sam da prikažem Budvu na neobičan način, predstaviti je kao turističku, mediteransku destinaciju koja ima bogatu kulturu i koja bi na ovaj način postala još prepoznatljivija - kaže Miloš, ističući da voli svoje kreacije da pokloni na razne načine.

On podseća da su se poruke u boci slale pre nove ere, a šta god bili razlozi slanja poruka u boci, otkriće je uvek zanimljivo i uzbudljivo. Svaka boca posebna priča sa porukom.

BONUS VIDEO: 

Kako je pao Milo Đukanović?


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!