VESNA MEDENICA OSTAJE U PRITVORU: "Više nigde neće otići bez pratnje"

V. K. / S. Đ.

22. 04. 2022. u 12:18

BIVŠA predsednica Vrhovnog suda Vesna Medenica ostaje u prtivoru, nakon što je Krivično veće Višeg suda u Podgorici odbilo žalbu, saopštio je njen advokat Zdravko Begović.

ВЕСНА МЕДЕНИЦА ОСТАЈЕ У ПРИТВОРУ: Више нигде неће отићи без пратње

Vesna Medenica, Foto Privatna arhiva

Ona je u stabilnom stanju, nakon što je pokušala da izvrši samoubistvo, ali joj je obezbjeđenje značajno pojačano. Pored toga što je pod stalnom lekarskom prismotrom, pod budnim okom je i čuvara zakona, a u njenoj sobi se nalaze dva čuvara. Dva čuvara su i ispred sobe u hodniku odeljenja, a ispred zgrade, ispod prozora sobe se nalazi policijska patrola, saopšteno je našem portalu "Dan".

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša odredila joj je pritvor do 30 dana na zahtev Specijalnog državnog tužilaštva.

- Više nigde ne može otići bez pratnje, pa ni u kupatilo. 

Već smo objavili informaciju da se Vesna Medenica danas oseća bolje i da je u stabilnom stanju.

- Pod lekarskom je prismotrom i preduzete su sve medicinske radnje nakon sinoćnjeg događaja, kojima bi se njeno psihičko stanje stabilizovalo - prenosi Dan.

Podsećamo, situacija koja se odigrala u Kliničkom centru Crne Gore bila je udarna vest širom regiona. Naime,Vesna Medenica je nakon što je saslušana kod istražnog sudije podgoričkog Višeg suda vraćena u bolnicu.

Ona je smeštena u Klinički centar još od prvog dana kada je privedena jer joj se zdravstveno stanje pogoršalo. U KCCG je sačekala i odluku istražnog sudije koja se odnosi na to da joj je određen istražni pritvor od 30 dana. Kod istražnog sudije je privedena uz pratnju lekara.

Zatim, par sati nakon toga, Medenica je pokušala da izvrši samoubistvo u toaletu Kliničkog centra, nanevši sebi povrede komadom ogledala.

Brzom reakcijom nadležnih, lekara i obezbeđenja KCCG sprečena je tragedija.

BONUS VIDEO:

VESNA MEDENICA STIGLA U SDT: Bivša predsednica Vrhovnog suda stigla na saslušanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)